Főoldal > MOZGÁS > Tanulj tőle! Így edz Eva Longoria utazás közben

Tanulj tőle! Így edz Eva Longoria utazás közben

egészségEva Longoriafitneszfutássport
0

Írta: and

A sztár nemrég arról mesélt, hogy amikor hosszú utazást tett Ausztráliába, Budapestre é

A sztár nemrég arról mesélt, hogy amikor hosszú utazást tett Ausztráliába, Budapestre és Párizsba, majd vissza, minden helyen megtalálta a maga kis “futópályáját”: „Futó vagyok” mondta. „Nincs szükségem edzőteremre. Bárhol tudok futni. Ausztráliában a botanikus kertet futottam körül, amikor Párizsban jártam, az Eiffel tornyot. Amikor pedig Budapesten voltam, a vár körül kocogtam.”

Az, hogy mindenhol képes létrehozni saját spontán edzőtermét, nem az egyetlen oka annak, hogy szereti külföldön is az aszfaltot koptatni ez ugyanis kitűnő módja annak is, hogy felfedezze a környéket.  „Nagyszerű dolog, így ugyanis egyúttal a városnézést is beiktatom mondja. „Álltam az Eiffel torony alatt reggel hétkor az mondogatva, hogy ez egyszerűen lenyűgöző.”

Egyetértünk. Olyannyira, hogy megkérdeztünk egy futóedzőt is, hogy hogyan tehetjük a külföldön való futást még nagyobb az élménnyé.

1. Győződj meg róla, hogy biztonságos útvonalat választottál

Ez a legfontosabb! Egyre több szálloda recepcióján találsz ajánlott futóútvonalakat, ám, ha ilyen nincs kitéve, kérdezd meg a recepcióst, hogy mit ajánl, mielőtt nekiindulsz. A másik alternatíva: üsd be a Google keresőbe a „helyi futóklubok” kifejezést, keress rá az elérhetőségeikre, hogy meg tudd kérdezni a legjobb és legbiztonságosabb futóútvonalakat. Ez sose maradjon el: indulás előtt mindig térképezd fel a terepet, így elkerülheted, hogy végül kétes helyen köss ki tök egyedül.

eva2.jpg ()2. Legyen nálad mobil, hogy képeket készíthess az út során

Ahogy Eva is mondja, a külföldi futásban az a legjobb, hogy közben a várost is felfedezheted úgyhogy győződj meg arról, hogy megfelelően fel vagy-e szerelkezve, hogy minden lényeges pillanatot meg tudj örökíteni. Egy jó tanács: ahelyett, hogy az iPhone-od a karodon tartod, fogd a kezedbe vagy szerezz be egy iPhone övet, amit a pólód alatt viselhetsz. „Néhány helyen meg fogják próbálni ellopni a karodról az okostelód, ezért a legjobb, ha elrejted, hogy extra biztos helyen tudd a kedvenc kütyüd.”    

3. Ne használj fülhallgatót

Nézz szembe a ténnyel: nem ismered annyira jól az utat vagy a környéket ahhoz, hogy megengedhesd magadnak azt a luxust, hogy kizárd a környezet zajait. (És egyébként is, miért akarnád?) Mondj le a fülhallgatókról külföldön való futás közben, és használd az időd ehelyett inkább arra, hogy megfigyeld a helyi hangokat: a nyelvjárást, a zenét, ha pedig tengerparton vagy, a hullámok morajlását.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X