Főoldal > MOZGÁS > Fuss a telefonoddal!

Fuss a telefonoddal!

applikációedzésfutáskilométermozgássporttelefonverseny
0

Írta: and

Emlékszik még valaki, hogy milyen volt walkman-nel (ejts: vókmen) az oldalunkon futni? Már csak halványan, hiszen

Emlékszik még valaki, hogy milyen volt walkman-nel (ejts: vókmen) az oldalunkon futni? Már csak halványan, hiszen immár az mp3-asok kora is lejárt. Az okostelefonok megjelenésével még a futási szokásaink is megváltoztak. Egy tenyérben elfér minden szükséges funkció: zenehallgatás, navigáció, a pulzus és a táv mérése, a kalóriaégetés, az idő, a telefon, és még mi minden más.

De melyik futós applikációt válasszuk a sok közül? Ma már alapfunkció mindegyiknél a megtett út, a sebesség és a magasság rögzítése egy térképen, amit ha akarunk, a közösségi oldalakra is posztolhatjuk. Persze nem maradhat el a mozgási adatok rögzítése sem, hogy később is vissza lehessen keresni, vagy, hogy tudjuk, mennyit fejlődtünk a kezdetek óta.

Endomondo

Az Endomondo a futóalkalmazások Facebookja. Az egyik legtöbb funkcióval rendelkező szoftver, a kiszáradás figyeléstől a kalóriaszámláláson át a virtuális edzőig, szinte mindent megtalálunk benne. Persze néha már sok is, mert a beépített chat futás közben talán nem a legjobban kihasznált tulajdonsága, de lehet, hogy van, aki ezt is bírja. Nagy előnye, hogy folyamatos interakcióban lehetünk ismerőseinkkel, akár még versenyre is kellhetünk velük szemben.

Runkeeper

Ha az Endomondo a Facebook, akkor a Runkeeper a közösségi média Twittere. Endomondo mellett a másik legnépszerűbb sportalkalmazás az app-os áruházakban. Talán kevésbé szeretik azok, akik nem akarják minden megmozdulásukat viszont látni a neten, de minden csak beállítás kérdése. Mindent mér, amit csak kell és lehet, ráadásul a futás mellett biciklizés, úszás és súlyemelés során elért eredményeidet is rögzítheted vele.

app2.jpg ()

Runtastic

A Runtastic sem sokban különbözik az első két applikációtól. Talán a grafikai felépítése egyszerűbbnek tűnik, de ez is csak megszokás kérdése. Rendelkezik minden alapfunkcióval – mérés, térkép, idő, kalória – de egy érdekessége mégis kiemeli a többi közül: tudja a zenelejátszást is vezérelni. Az alkalmazás érzékeli a futási tempódat és ennek megfelelően választ zenét a lejátszóból. Na, nem úgy, hogy ha lassulsz. ő is lassú számokra vált, pont ellenkezőleg: a legpörgősebb dalokat nyomja, hogy nehogy feladd!

Futótárs

A Futótárs egy magyar nyelvű alkalmazás, és igazi virtuális személyi edzőként üzemel, hiszen még beszél is. Az app az edzettségedet felmérve ajánl edzéstervet, de természetesen választani is lehet a lehetőségek közül. Edzés közben a Futótárs magyar nyelven tájékoztat a futásod megtett távjáról és idejéről. Tárolja az adataidat, statisztikát készít róluk, megmutatja, merre futottál. A versenynaptár menüpont alatt még a magyarországi futóversenyek listáját is meg lehet találni, hogy tudd, mire érdemes készülni.

Nike+ Running

Nike+ technológia nagyszerűsége, hogy motiválja és nyomon követi a futót, a nikeplus.com profilra pedig folyamatosan rögzíti az adatokat. Ahogy azt kell, jelöli a térképen a futási irányt, a haladás mértékét, és motiváló design elemekkel is bővelkedik. A Next Move a futót követve az edzés menetében újabb kihívásokat tűz ki, például hosszabb táv, vagy gyorsabb tempó teljesítésére sarkall. Ha pedig éppen nem tudnád milyen idő lesz, amikor délután futni indulsz, a Nike+ az aktuális időjárási viszonyokról is pontos tájékoztatást ad.

Nincs más hátra, mint előre! Elő a futócipőt és a telefont, és futás!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X