Főoldal > MOZGÁS > Lesre futottak! – A foci VB legjobb pasijai

Lesre futottak! – A foci VB legjobb pasijai

BrazíliaedzésfocilabdarúgásmozgássportVBvilágbajnokság
0

Írta: and

Már fogynak a csapatok, így elég csak azokra kell figyelni, akikre tényleg érdemes. Lesre futás, rúg&

Már fogynak a csapatok, így elég csak azokra kell figyelni, akikre tényleg érdemes. Lesre futás, rúgótechnika és sárga lapok helyett inkább a mosolyt, az izomzatot és a kisugárzást értékeljük. Ez a lista más, mint a többi!  

Ezequiel Lavezzi

Az argentin válogatott csatára az El Pocho becenévre hallgat, ami magyar fordításban Tömzsit jelent. Akár még igaz is lehet ez a jelző, mert a 29 éves Lavezzi 173 cm magas, ám ehhez 75 kilónyi színtiszta izom párosul. A sportokkal nagy barátságban van, – nem csak a foci a mindene – szeret vitorlázni, asztaliteniszezni, és kutyát sétáltatni. Szerencsére szereti a felsőtestét is mutogatni, ilyenkor a szemfülesek nem csak a kockákat a hasán, hanem a tetoválásokat is megszámolhatják a játékoson.

 

marchisio.jpg ()Claudio Marchisio

Évekkel ezelőtt az okozott volna gondot egy ilyen lista összeállításánál, hogy melyik olaszt hagyjuk ki. Most meg: melyik olasz kerüljön bele? Azért Claudio Marchisio-ról nem kell senkit győzködni.  A 28 éves olasz arckifejezése egyszerre tanúskodik egy sármos hódítóról és egy csibész kisfiúról. Az utolsó csoportmeccsen – Uruguay ellen – az 59. percben kiállították. Amikor a bíró kiadta neki a „Mehet zuhanyozni!” utasítást, valószínűleg sok hölgy szívesen jelentkezett volna szappannak.

 
Neymar

A brazil félisten. 22 éves kora ellenére ezen a VB-n ő maga Brazília! Neymar vagy teljes nevén Neymar da Silva Santos Junior a kölyökképű zseni, akinek kisfiús mosolya még azt a szurkolót is leveszi a lábáról, aki nem a házigazdáknak szurkol. 175 centiméter magas és egy évvel ezelőtt csak 64 kg volt, ám ez nem volt elég, hogy a kőkemény védőkkel való harcokból mindig ő kerüljön ki győztesen. 5 kilónyi izmot kellett magára szednie, ennek érdekében egy mandulaműtéten is átesett, végül speciális étrenddel és személyi edzők segítségével tornázta fel magát 69 kg-ra, hogy még inkább Adonisz lehessen.

Miguel Veloso

veloso.jpg ()Még, hogy Cristiano Ronaldo! Minek, ha találunk a portugál válogatottban olyan sztárt, aki garantáltan nem áll többet a tükör előtt, mint egy nő, nem használ el mérkőzésenként egy tubus hajzselét, és még a stílusa is szimpatikusabb. Ha ideje engedi akár a hálószobában is előkapja a súlyzókat, de szívesen csónakba is pattan, hogy evezzen. Miguel Veloso a pályán védekező középpályásként szaladgál, de a nők tudnak-e védekezni ellene?
 

Robin Van Persie

Nem sokon múlt, hogy a 30 éves holland játékos nevét nem egy múzeumból, vagy művészeti lapból ismerjük. Van Persie anyja festő, apja pedig szobrász. Sokan biztatták az ifjút, hogy ő is legyen művész, mint szülei, de a kis Robin inkább a labdarúgást választotta. Bár, amennyiben a két műfajt mégis szándékában áll ötvözni, egy szobrot – önmagáról – készíthetne. Michelangelo Dávidja örülne… Egyébként tíz éve házas, így testének kidolgozottságát már csak a felesége ellenőrizheti.  

Mats Hummels

Michael Ballack óta nem igazán volt túl sok szexis focista a német válogatottban, de most itt van Hummels. A 25 éves tehetség ráadásul modell-paraméterekkel rendelkezik: 192 cm  magas, 90 kg, és elmondása szerint, amit megeszik, abból izom lesz. Persze tudjuk, hogy ennek a folyamatnak a titka az edzés, és Hummels ezzel sem áll hadilábon. Szereti a számára nevezetes dátumokat megjegyezni. A 2014. június 16. mindenképp ott lesz a memóriájában: élete első világbajnoki találatát szerezte, egy fejes gólt Portugália ellen.

mertens.jpg ()Dries Mertens

Ő az a belga “törpe”, akit Hófehérke is magával vitt volna a palotába. Belgiumot a világbajnokság titkos esélyeseként jegyzik, mi pedig Dries Mertens-re is így tekintünk. A 27 éves középpályásnak a játéktéren kívül az edzőterem a kedvenc helye, ami az 169 centiméterét nézve talán indokolt is. Igaz, magasabb nem lesz, de a formás vádli és az izmos combok a sok futáshoz elengedhetetlenek, a fejelést meg inkább bízza másra.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X