Főoldal > MOZGÁS > 5 hiba, amit kezdő hölgyek gyakran elkövetnek

5 hiba, amit kezdő hölgyek gyakran elkövetnek

diétaedzésfogyáskezdőmozgássport
0

Írta:

Ne a kényelmeset, a kellemeset válaszd. Ne úgy diétázz, hogy szimpátia alapján választasz egy

Ne a kényelmeset, a kellemeset válaszd. Ne úgy diétázz, hogy szimpátia alapján választasz egy étrendet. És ugyanígy az edzéstervnél. Gondolkodj és azt add a szervezetednek, amire szüksége van. Most összeszedtük az 5 leggyakoribb hibát, ami a hölgyekre jellemző igazán.

1. Túl sok kardió

A hölgyek többségének meggyőződése, hogy az alakformálásra  a legjobb módszer a kardiózás és a súlyzós edzéstől csak hízni fognak. Pedig mégiscsak az lenne a cél, hogy egy feszes, tónusos, vékony külsőre tegyünk szert, nem igaz? Erre pedig a kardió edzés önmagában nem alkalmas! Ahhoz, hogy formáld az alakodat, fontos, hogy súlyzós edzéseket is végezz! Nem kell a kardiót elfelejteni, de sokkal kevésbé fontos, minthogy minden napodat a taposón töltsd.

2. Túl alacsony kalóriabevitel

A rossz étrend után sokaknál a következő lépés a nullkalória. Vagyis egész nap nem eszünk semmit, mert fogyókúrázunk. Ám ennek csupán annyi eredménye lesz, hogy extrém tárolásba kezd a szervezeted, és úgysem fogod bírni, egyszer tuti bepakolod a hűtőt a szádba. 1200 kalória alá semmiképp sem szabad menni, de sokkal célszerűbb, ha ésszel oldod meg az étrendet és napi 5-6 étkezéssel viszel be megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagot!

kezdohiba2.jpg ()3. Változatlan edzésterv

Amikor valami újjal kerülünk kapcsolatba, többnyire a biztonságosra játszunk. Elkezdünk egy olyan programot, ahol nem érhet baj bennünket. A probléma ott kezdődik, ha ezen nem lépünk túl és ugyanazt a programot végezzük éveken át. Figyelj arra, hogy 2-3 havonta változtasd az edzéstervedet, de ha már haladó vagy, az sem baj, ha minden edzésen más gyakorlatot, más módszert használsz!

4. Nem dolgozol elég keményen

Vannak olyan hölgyek is, akik azt hiszik, hogy attól, hogy bemennek egy aerobik órára, már tuti a siker és két hét múlva nádszál karcsúak lesznek. Ez óriási tévedés és nagy csalódást okozhat! Ahhoz, hogy változz, stimulálni kell az izomzatodat. Vagyis megfelelő intenzitású edzést kell végezni. Ha nem fáradsz el, nem izzadsz meg, az az edzés nem is ért semmit.

5. Lehetetlen elvárások

A céljaid mindig legyenek reálisak és rövid időtávúak. Nyilván nem tilos távolabbi célokról álmodozni, de mindig tartsuk szem előtt azt a célt, ami rövidebb időn belül is elérhető. Például álmod, hogy színpadra állj versenyzőként, akkor ne azon kezdj dolgozni, hogy 3 hónap múlva színpadon állhass, hanem azon, hogy 3 hónap múlvára le kell adni 10 kg-t.

nagydori-biotechszakerto.jpg ()A lehetetlen elvárások könnyen vezethetnek túledzéshez, sérüléshez.
Figyelj oda a fenti szabályok betartására és sokkal könnyebben fogod tudni venni az akadályokat!

Nagy Dóra, BioTechUSA testkultúra szakértő

Forrás: BioTechUSA – https://www.facebook.com/biotechusa


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X