Főoldal > MOZGÁS > 5 szuper érv, hogy kipróbáld a rúdfitneszt

5 szuper érv, hogy kipróbáld a rúdfitneszt

edzésfitneszmozgásrúdfitneszrúdtánc
0

Írta:

Kőkemény, mégis nőies mozgásforma a rúdfitnesz

Csodás kecses testre és tökéletes izomzatra vágysz? A mozgás öröme mellett szeretnéd a nőiességedet és még intenzívebben megélni? Eltökélt szándékod, hogy végleg az ujjaid köré csavarod a pasidat? Akkor nyomás az első rúdfitnesz-órádra!

A rúdfitneszt még ma is sokan azonosítják a peep-show-k világával, pedig ez a két dolog már régen különvált. Ami maradt, az a rúd és a lenge öltözet, de míg a rúdtánc célja az erotikus tánc közvetítése, a férfiak szórakoztatása, addig a rúdfitness egy nagyon kemény sport, ami – tényleg csak mellesleg – vonzza a férfitekinteteket is. Röviden úgy is megfogalmazhatnánk, hogy előbbi másokról, utóbbi önmagadról szól.

1. Gyönyörű alakot formál

Igen, a rúdfitnesz valóban egy nagyon kemény és intenzív mozgásforma. Az biztos, hogy az első óra után megmozdulni sem bírsz, annyira átmozgatja tested minden porcikáját. De épp ettől lesz bomba alakod! A hasizomtól kezdve a karokon és lábakon át minden izomcsoportot megmozgat. Csak győzd magad csodálni a fitneszterem tükrében.

2. Ámulatba ejti a pasikat

Oké, oké, hogy mi tudjuk, ez tényleg „csak” egy sport, aminek nem célja az erotika közvetítése, na de vajon hány pasi sétálna el egy rúdon pörgő csajszi mellett mondván, hogy „á, ő épp csak a napi kötelező edzését végzi”. A férfiak – és valljuk be, mi nők is – nehezen vonatkoztatnak el a szexi táncmozdulatoktól, ha rúdon tornázó lányokat látnak. Na de egyébként félve kérdezzük: olyan nagyon nagy baj ez?

, Image: 159702271, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

3. Fokozza az állóképességet

Amellett, hogy csodás alakot biztosít, a rúdfitnesz még az állóképességedet is fejleszti. Az izomzat növekedésével egyre erősebb és kitartóbb leszel, ami a mindennapjaidban is sokkal több energiát ad. Az sem  kifogás, hogy otthon nem tudsz gyakorolni: ma már kaphatóak olyan rudak, amiket nem kell falba rögzíteni, csak megveszed, és már pöröghetsz is rajta. A punnyadásnak ezután egészen biztosan végleg vége.

4. Önbizalmat ad

Épp nehezebb időszakon mész keresztül? Kezdesz belesüppedni az önsajnálatba? Esetleg a pasikkal is gondok vannak? Ne aggódj: a rúdfitnesz, amellett, hogy felráz a megszokottságból, még a nőiességedet is helyreteszi. Olyan újszerű dolgokat sajátíthatsz el, olyan lélegzetelállító elemeket tanulhatsz meg, amiről sohasem gondoltad volna, hogy az neked menni fog. Na és mutass egy olyan pasit, akinek ez nem jön be.

5. Endorfint szabadít fel

Persze mondhatnánk, hogy ez minden sportra érvényes. Ez valóban így van, ám a rúdfitnesz az a mozgásforma, ahol még a kreativitásodat is használhatod. Sőt, napról napra fejlődsz, és amit tegnap még nem tudtál megcsinálni, ma már az is megy. Hihetetlen boldogsággal tölti el az embert, ahogy lépésről lépésre megvalósítja céljait, és átlépi a saját határait.

Ugye, sikerült meggyőznünk? Hajrá!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X