Főoldal > MOZGÁS > Így add le a pluszkilókat, ha egész nap az irodában üldögélsz

Így add le a pluszkilókat, ha egész nap az irodában üldögélsz

fogyásirodamozgás
0

Írta:

Ha egész nap ülsz, kicsit nehezebb dolgod lesz, ha fogyás a célod, de tudd, hogy nem lehetetlen!

1. Vidd magaddal a beszélgetőpartnered

Persze nem arra célzunk, hogy pattanj repülőre, és hívd meg a Honkongból skype-on jelentkező cégvezetőt egy könnyű ebédre, viszont egy hordózható telefon minden irodában elérhető kell, hogy legyen. Ha nem vagy rákényszerítve, hogy a kis forgószékedből intézd a napi hívásaidat, hanem körsétát tehetsz az épületben a telefonnal vagy a head-settel a füleden, máris könnyebben veszed rá magad, hogy néhány perc elteltével visszaülj a számítógép elé. Arról nem is beszélve, hogy ha útbaejted a büfét, még egy potyakávét is nyúlhatsz magadnak!

2. Ebéd utáni séta

Bár nyilván nincs órákig tartó ebédszüneted, azt biztosan meg tudod oldani, hogy evés után maradjon néhány perced egy kis sétálgatásra. Ugyanis étkezés után közvetlenül a legmagasabb a véráramodban a zsírok szintje, a mozgás pedig működéseb hozza a lipoproteineket, amik helyrebillentik az emésztésed egyensúlyát. Az is megteszi, hogyha a postára szánt leveleket nem hazafelé dobod be, hanem napközben szaladsz el velük – így senki sem mondhatja, hogy nem munkaügyben léptél le néhány percre. És akkora sor állt a postán…

3. Hogyan üljünk egy bárban?

Hitted volna, hogy még erre is létezik külön módszer? Pedig így van, a neve pedig „perching”, azaz „sügértartás”. Ne aggódj, nem kell beledugnod a fejed a vizespoharadba, elég, ha a következőképpen helyezkedsz el a bárszéken: a szélére csúszol, megtámaszkodsz a csípőtávolságnál kicsit szélesebbre nyitott lábaidon, és enyhén hátradöntöd a felsőtested. Így a súly nagy része lekerül a gerincedről és a fenekedről, a tested kissé S-alakba hajlik, amitől egyenletesebb lesz a súlyelosztás.

diet2.jpg ()

4. Egy álló nap

Szabadtéri koncetre mész, vagy csak kiülnétek a parkba romantikázni? Álljatok ellen a kísértésnek, hogy azonnal lezuttyanjatok a feneketekre! A koncertet végig is lehet táncolni, vagy összebújva ringatózni, és kevés jobb dolog létezik, mint egy andalgós séta a fák között. Nem mellesleg a mozgás serkenti a vérkeringést, az pedig az erotikus vágyat… Na, még mindig ücsörögni akartok?

5. A személyes kapcsolat előnyei

Néha te is nevetsz magadon, amikor a szomszéd irodában ülő kollégáddal e-mailezel? Amellett, hogy ez tényleg vicces, hasznosabb és egészségesebb is, ha mail helyett átsétálsz hozzá, és személyesen beszélitek meg a dolgokat. Vagy hívd magaddal egy rövid sétára a folyosón, esetleg igyatok meg egy kávét. Így nem csupán az üldögélés kisördögét cselezitek ki, de a megbeszélés hangulata is jobb lesz.

6. Le a forgószékkel

Mást se csinálsz egész nap, mint az iroda egyik feléből a másikba gurulsz a székkel? Ne csodálkozz, ha estére megfájdul a hátad. Cseréld le a forgószékedet hagyományosra, így ha valamiért a szekrényhez kell menned, kénytelen leszel felállni, ha pedig valaki bejön hozzád, szintén fel kell pattannod, hogy üdvözölni tudd. Hidd el, néhány hét alatt megszokod!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X