Főoldal > MOZGÁS > Planking tuning: a tónusos has kulcsa

Planking tuning: a tónusos has kulcsa

egészségfitneszhashasizomkockahaslaposzsírégetés
0

Írta:

Nem véletlenül lett hirtelen ekkora kedvenc, hiszen szuperül edzi a has- és törzsizmokat, ráadásul még a derekat és hátat sem terheli úgy, mint a hagyományos felülések. Most megmutatjuk a leghatásosabb planking variációkat, amelyekkel napi pár perc edzéssel is kockás hasad lehet.

Húzd össze magad!

Kiinduló helyzet: hagyományos planking pozíció könyöktámaszban. Miközben megfeszíted a hasizmaidat, felváltva húzd fel a térded a könyököd irányába. Arra figyelj, hogy a csípőd ne mozogjon, a törzsed pedig ne forduljon ki! Végezz lábanként 30 ismétlést.

Kezeket fel!

Maradj továbbra is könyöktámaszban, de ezúttal a kezedet kell mozgatnod. Felváltva nyújtsd ki előre a karodat, hogy párhuzamos legyen a testeddel. A törzsed és csípőd most se forduljon ki, mert csak így dolgoztatod meg a hasizmaidat. Haladók kipróbálhatják úgy is, hogy a karukkal együtt felemelik az ellentétes lábukat is. Ismételd oldalanként huszonötször!

plank2.jpg ()

Fitball planking

Ennél a variációnál a lábaidat egy fitneszlabdán támasztod meg, elől pedig a könyöködön vagy kinyújtott karokkal tartod magad (a labda magasságától függően). Anélkül, hogy kibillennél az egyensúlyodból (vagy például kinyomnád a popsid), tartsd meg ezt a pozíciót egy teljes percig. 30 másodperc szünet után ismételd meg még egyszer a dupla hatás kedvéért!

BOSU-labdával

A BOSU-labdát is bevetheted, hogy még inkább felturbózd az egyszerű plankolást. Egyszerűen támaszkodj a BOSU lapos felére (tehát a puha, gömbölyű oldala nézzen lefelé) nyújtott karokkal, a lábfejeidet pedig ezúttal helyezd egymásra, így még jobban meg kell feszítened a has- és popsi izmaidat, hogy egyensúlyban maradj. Tartsd ki ezt a pozíciót 1 percig!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X