Főoldal > MOZGÁS > Indul a jubileumi 10. SPURI BALATON SZUPERMARATON

Indul a jubileumi 10. SPURI BALATON SZUPERMARATON

BalatonBalaton Szupermaratoncsapatfutássportultrafutás
0

Írta:

Amennyire kézenfekvő, hogy a vitorlás szezon nyitányát a Balatonon rendezik, legalább ennyire egyértelmű már az is, hogy március második felében a futók számára is hagyományosan a tó hozza el a várva várt idény kezdetét.

Idén pokolian hosszú volt a tél és mindenről szólt, csak arról nem, hogy jó körülmények között és sokat lehetett volna futni a szabadban. Így aztán a futók kétszeresen is ki vannak éhezve a tavaszra, a szezonkezdetre!  Március 23. és 26. között, négy nap alatt több mint 193 kilométert nyelnek el a tókerülők. A táv 3 vagy négyfős csapatokban, párban és egyénileg is teljesíthető.
Az összes résztávot figyelembe véve tavaly minden korábbinál több, már 2300 nevezője volt a versenynek.  Idén is hasonló futókaraván készül körbefutni Közép-Európa legnagyobb tavát.

A 10. SPURI Balaton Szupermaraton a hagyományok szerint Siófokról indul, a cél Fonyódon lesz 48,2 kilométer megtétele után. Másnap innen rajtolnak a leghosszabb szakaszra, az 52,9 kilométerre levő Szigligetre, az út végén a várhoz vezető különösen  “combos” kaptatóval. A harmadik napon Badacsonyból indulva a táv „csak” 42,5 kilométer Balatonfüredig. Az innen  Siófokra visszatérő 49,2 kilométeres szakasszal ér majd véget az esemény, mely 42 balatoni települést érint. A verseny fővédnöke Dr. Lengyel Róbert Siófok, védnökei Balassa Balázs Szigliget, Dr. Bóka István Balatonfüred,  Hidvégi József Fonyód és  Krisztin N. László Badacsonytomaj polgármesterei. Keszthelytől csatlakozik be az egyre népszerűbb SPURI Öböl Félmaraton mezőnye a futás második napi forgatagába, hogy majd így együtt érjék el a célt a szigligeti vár alatt. Nem ígérkezik könnyű menetnek, mert eléggé szintes a pálya.

A versenyzők útvonalon történő frissítésére szolgál többek között 50 kg alma, 500 kg banán, 70 kg aszalt gyümölcs, 40 kg citrom, 50 kg narancs, 35 kg szőlőcukor, 18 kg csoki, 10 kg ropi, 1000 l Powerade, 10000 ezer l víz és 70000 db pohár.

Forrás: BSI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X