Főoldal > MOZGÁS > 6 dolog, amit tudnod kell, ha kemény popsit szeretnél

6 dolog, amit tudnod kell, ha kemény popsit szeretnél

alakformálásedzésfehérjefenékizompopsisportzsírégetés
0

Írta:

Sokan csak azért kezdenek edzeni, hogy egészségesebbek, erősebbek és vékonyabbak legyenek – másoknak viszont konkrét céljuk van a konditermes edzésekkel: nagyobb és keményebb popsit szeretnének.

A következő hét praktikával garantáltad meggyorsíthatod a „popsi építő” folyamatot!

1. Többféle edzést is érdemes kipróbálnod

Azt javasoljuk, hogy ne csak a taposógépen tölts el órákat, hanem szakértő segítségével állíts össze egy olyan súlyzókkal kombinált edzéstervet, amely a fenék minden egyes részére koncentrál. A popsit három részre lehet osztani: a nagy farizom – ami a fenék tömegének javát alkotja – combhajlító gyakorlatokon keresztül formálható. A középső farizom – egészen fent, a csípődnél – a combközelítő és a combtávolító gyakorlatokkal erősíthető, akárcsak a kis farizom, ami a külső szemlélőnek szinte láthatatlan.

2. A futástól nem lesz kerekebb a feneked

Sőt, az az igazság, hogy a hosszútávfutóknak sokkal kisebb a feneke, mint sprintereknek. Ez azért van, mert kevesebb izom van rajtuk, a futás pedig köztudottan az egyik legjobb zsírégető testmozgás. Ahhoz, hogy formás és izmos feneked legyen, csak kis mértékben szabad kardióznod – a fókuszt a inkább súlyzós és az erőnléti edzésekre helyezd!

3. Ne becsüld alá a hátadat és lábaidat

Izmosak a lábaid? Erős a hátad? Nagy eséllyel a feneked is az! A hát-, a comb- és a fenékizmok hatással vannak egymásra, tehát bármelyiket is erősíted, mindenképpen több izomcsoportot formálsz egynél. Többet ne becsüld alá azokat a gyakorlatokat, amik nem a popsidra koncentrálódnak – így is-úgy is formálod őket!

52526614 - closeup portrait of beautiful fitness woman workout with barbell at gym. perfect fit athletic young woman with six pack, perfect abs, shoulders, biceps, triceps and chest. deadlift barbells workout.

4. Ne pihenj edzés közben!

Két gyakorlat között hajlamosak vagyunk kicsit elereszteni magunkat: telefonálunk, beszélgetünk és pihentetjük az izmainkat. Egy percnél tovább viszont ne tedd!  A fenékizmokat ugyanis olyan nehéz megnövelni, hogy csak a nagy erőbevitelt igénylő gyakorlatok képesek azt átformálni! Ha kicsit többet pihensz a kelleténél, a tested úgy fogja érzékelni, hogy már befejezted az edzést, az izmaid pedig nem fognak ugyanolyan teljesítménnyel növekedni, mint a pihenés előtt.

5. Mindig dolgozz súlyzókkal!

A popsi körméretét csak súlyzózással lehet megnövelni. A kezdőknek 2-3 kilót, a haladóknak pedig 5-10 kilót ajánlunk a fenék formálására, amit 2-4 hetente érdemes újból megnövelni pár kilóval, hogy folyamatosan megdolgoztasd és kihívás elé állítsd az izmaidat.

6. A proteintől nem nő meg a feneked!

Semmilyen étel, ital vagy por nem alakítja a fenekedet! A fehérjeporok arra valók, hogy az erőteljes edzések után az izmaid megfelelő táplálékhoz jussanak, erősödjenek és segítsenek neki a regenerálódásban.Ne felejtsd el, hogy az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás kulcsfontosságú a test és fenék formálása szempontjából!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X