Főoldal > MOZGÁS > Eddz reggel: ezért érdemes korán sportolni

Eddz reggel: ezért érdemes korán sportolni

alakformálásedzésegészségfogyásmozgásreggeli edzéssportzsírégetés
0

Írta:

Megoszlanak a vélemények arról, hogy melyik napszakban érdemes beiktatni a testmozgást. Mindamellett, hogy mindenkinek más válik be, az is igaz, hogy az esti és reggeli edzéseknek is megvan a maga előnye, ahogyan a hátránya is. Mi most mégis a reggeli mozgásra biztatunk mindenkit.

Jobban tartható, mint az esti edzések

Az, hogy mikor kelsz, az a munkaidődön kívül csak rajtad áll. Az esti órák mindig tartogathatnak meglepetéseket: túlóra, váratlan programok, baráti találkozók. Ezek egyértelműen felülírhatják a testmozgással kapcsolatos terveidet. Ha azonban időben felkelsz, és még munka előtt, reggel letudod az edzést, sokkal biztosabb és hatékonyabb edzéstervet tudsz tartani.

Felfrissít

Nehezen indulnak a napjaid, és még a kávé sem hozza meg mindig a várt eredményt? Indulj neki mozgással a napnak! A reggel végzett testedzésben az a jó, hogy rengeteg energiával tölt fel. A nehezen ébredők számára különösen ajánlott, ugyanis még kávét sem kell ahhoz szürcsölni, hogy frissen, üdén, tettre készen induljanak el a munkahelyükre.

Nő a teljesítmény

Mivel az esti edzésekre már az egész napos munka és pörgés után kerül sor, nem is várhatunk hatalmas sporteredményeket. A fáradtság miatt ugyanis egyértelműen romlik a teljesítmény. A reggeli, kipihent, feltöltődött szervezet ezzel ellentétben olyan energiákat mozgósít meg benned, hogy te magad is meglepődsz, ha összehasonlítod a reggel és este végzett eredményeidet.

15546296 - young and beautiful woman doing yoga exercises at home

Felpörgeti az anyagcserét

A mozgás mindig jótékony hatással van az anyagcsere működésére, azonban különösen hasznos és kényelmes, ha ez még reggel, munka előtt történik meg. Nem beszélve arról, hogy sportolás után még órákkal is olvadnak a kilók, így a reggelire és tízóraira elfogyasztott élelmiszerek elégetése miatt semmiképpen sem kell aggódnod.

Rendszerezheted a gondolataidat

Sokkal nyugodtabb napnak nézhetsz elébe, ha nem épp, hogy csak beesel az ágyból az irodába, hanem sportolás és zuhany után, fitten kezded el a munkádat. A sport ugyanis nem csak éberebbé tesz, de segít a nyomasztó gondolatok rendezésében is. Úgy lépsz ki a lakás vagy az edzőterem ajtaján, hogy minden a helyére került, így a stresszt is hatékonyan csökkentheted az életedben.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X