Főoldal > MOZGÁS > Ezért érdemes többet mozogni

Ezért érdemes többet mozogni

edzésegészségfitthétköznapihétköznapi mozgáshétköznapi tevékenységmozgássport
0

Írta:

Egy friss kutatás szerint nemcsak az izzasztó edzésekkel, hanem a leghétköznapibb fizikai tevékenységekkel is sokat tehetünk egészségünkért.

A felmérésből ugyanis kiderült, hogy azok a hölgyek, akik nem űznek semmilyen sportot, de egész nap talpon vannak, 42%-kal kevésbé lesznek érintettek a szív-és érrendszeri betegségekben, mint azok, akik otthon is inaktívak.

A több, mint 6000 főt – 53 év feletti nőket – vizsgáló kutatás eredményei hatalmas előrelépésnek számítanak, hiszen eddig úgy tudtuk, napi minimum 30 perc, vagy heti legalább három fizikailag aktív óra szükséges a külső-belső egészség fenntartásáért. Ezt cáfolták meg a legújabb teszteredmények, amelyek szerint bármilyen típusú mozgással javíthatunk az egészségünkön, ha azt legalább napi öt órán keresztül űzzük.

52899577 - beautiful young woman makes cleaning the house. girl rubs dust.

Ezek a mozgásfajták a takarítástól, a mosástól és a főzésen át egészen a kertészkedésig bármit magukban foglalhatnak. De már az is sokat jelent, ha munka közben 10 percre kinyújtóztatjuk magunkat, valamint ha csak a nap végén szánunk fél órát arra, hogy elsétáljunk az utcánk végéig és vissza.

Ha tehát eddig mindig volt kifogásod az edzőterem elkerülésére, gondolj csak arra, hogy egy otthoni nagytakarítással, valamint egy háromfogásos vacsora elkészítésével is hasonló eredményeket érhetsz el az egészségeddel kapcsolatban, mint egy fél órás kardióedzéssel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X