Főoldal > MOZGÁS > Ezért jobb a reggeli torna az estinél

Ezért jobb a reggeli torna az estinél

mozgásreggeli sportreggeli tornareggeli vagy esti sport
0

Írta:

Öt nyomós okot mondunk arra, amiért igenis megéri korán reggel, még a munka előtt tornázni!

Rengeteg vita van a fitnessz témakörben, többek között sosem jutunk dűlőre azt illetően, hogy a jógát vagy a pilateszt, a futópadot vagy a kinti kocogást, esetleg az erőnléti edzést vagy a kardiózást válasszuk-e.

Most viszont fény derült az egyik legnagyobb talányra: vajon a reggeli vagy az esti edzés hasznosabb a szervezet számára? Hadd áruljuk el: a reggeli! Hogyt? Öt nyomós okot mondunk rá.

1. Egészségesebb lesz az egész napod

Nemcsak azért, mert már egy órát futottál, hanem azért is, mert a nap hátralevő részében sem fogod magad fánkokkal, kakaós csigákkal vagy tejszeletekkel tömni – legalábbis remélhetőleg. Miért is tennéd, ha ilyen szuper fitten indult a napod?

2. Jobban fogsz aludni tőle

Tudományos tény, hogy azok, akik a napot tornázással kezdik, jobban fognak aludni éjszakánként. Ez többek között az izzadás által termelt endorfinnak köszönhető, ami segít az ellazulásban és a stressz feldolgozásában.

3. Csökkented a vérnyomásod

Az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód mind hozzájárul a magas vérnyomás kialakulásához – azonban, ha már reggel a konditeremben kezded a napod, drasztikusan lecsökkented a szív-és érrendszeri betegségekre való esélyeidet!

4. Boldogabb leszel tőle

Nemcsak a reggeli edzés tudata, hanem a sikerélmény és a sportolás közben felszabaduló boldogsághormonok is segítenek abban, hogy a nap hátralevő részében fitten, üdén és vidáman közlekedj a savanyú arcok között.

5. Beindítod a fogyásodat

Egy 2019-es tanulmány szerint azok, akik délután 3 óra előtt edzenek, jelentősen több túlsúlytól tudnak megszabadulni, mint azok, akik csak a nap végén kezdenek el kocogni. Ez mondjuk érthető is, hiszen ha mozgékonyan kezded a napot, sokkal több kalóriát is égetsz el.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

turmixzsírégetés

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Írta:
12 napja 0

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

Kövess Facebook-on!
X