Főoldal > MOZGÁS > Ezért jobb a reggeli torna az estinél

Ezért jobb a reggeli torna az estinél

mozgásreggeli sportreggeli tornareggeli vagy esti sport
0

Írta:

Öt nyomós okot mondunk arra, amiért igenis megéri korán reggel, még a munka előtt tornázni!

Rengeteg vita van a fitnessz témakörben, többek között sosem jutunk dűlőre azt illetően, hogy a jógát vagy a pilateszt, a futópadot vagy a kinti kocogást, esetleg az erőnléti edzést vagy a kardiózást válasszuk-e.

Most viszont fény derült az egyik legnagyobb talányra: vajon a reggeli vagy az esti edzés hasznosabb a szervezet számára? Hadd áruljuk el: a reggeli! Hogyt? Öt nyomós okot mondunk rá.

1. Egészségesebb lesz az egész napod

Nemcsak azért, mert már egy órát futottál, hanem azért is, mert a nap hátralevő részében sem fogod magad fánkokkal, kakaós csigákkal vagy tejszeletekkel tömni – legalábbis remélhetőleg. Miért is tennéd, ha ilyen szuper fitten indult a napod?

2. Jobban fogsz aludni tőle

Tudományos tény, hogy azok, akik a napot tornázással kezdik, jobban fognak aludni éjszakánként. Ez többek között az izzadás által termelt endorfinnak köszönhető, ami segít az ellazulásban és a stressz feldolgozásában.

3. Csökkented a vérnyomásod

Az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód mind hozzájárul a magas vérnyomás kialakulásához – azonban, ha már reggel a konditeremben kezded a napod, drasztikusan lecsökkented a szív-és érrendszeri betegségekre való esélyeidet!

4. Boldogabb leszel tőle

Nemcsak a reggeli edzés tudata, hanem a sikerélmény és a sportolás közben felszabaduló boldogsághormonok is segítenek abban, hogy a nap hátralevő részében fitten, üdén és vidáman közlekedj a savanyú arcok között.

5. Beindítod a fogyásodat

Egy 2019-es tanulmány szerint azok, akik délután 3 óra előtt edzenek, jelentősen több túlsúlytól tudnak megszabadulni, mint azok, akik csak a nap végén kezdenek el kocogni. Ez mondjuk érthető is, hiszen ha mozgékonyan kezded a napot, sokkal több kalóriát is égetsz el.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X