Főoldal > MOZGÁS > Ezekre van szüksége izmaidnak a fejlődéshez

Ezekre van szüksége izmaidnak a fejlődéshez

izommozgásproteinzsírégetés
0

Írta:

A gyönyörű, tónusos test nem csak a rendszeres mozgáson és a helyes táplálkozáson múlik. Ahhoz, hogy izmaid fejlődni tudjanak, szükség van még néhány nagyon fontos szabály betartására.

Ne csak kardiózz

Oké, hogy heti 3-4 alkalommal sportolsz, de ha csak kardió típusú mozgásokat végzel, ne várd az izomnövekedést. A futástól, bringázástól, úszástól szuperül fogod érezni magad, és nagyban hozzájárulsz egészséged megőrzéséhez, de ahhoz, hogy izmaid is látványos fejlődésnek indulhassanak, erősítő gyakorlatokat is érdemes a kardiómozgások mellé beiktatni.

Használj súlyokat

Ha igazán látványos eredményre vágysz, méghozzá viszonylag rövid idő alatt, akkor az erősítő gyakorlataidat érdemes súlyzókkal is megspékelned. A gumiszalagtól, step-padtól, saját testsúlyos gyakorlatoktól is szépen fejlődhetsz, de barátkozz meg a súlyokkal felszerelt kondigépekkel és kézi súlyzókkal, súlypárnákkal is. Így fog igazán szépen kerekedni az a popsi!

65604143 - woman strength training at gym exercising hamstring and lower back muscles with single-leg romanian deadlift exercicses with free weights dumbbells. asian girl alone indoors in fitness center room.

Egyél sok fehérjét

Sportolás közben az izomrostokban apró sérülések keletkeznek, amelyek akkor regenerálódnak, fejlődnek és növekednek, ha fehérjével táplálod őket. Hiába végzel kemény súlyzós edzéseket, és hiába hajtod magad kifulladásig, ha a sérült izomrostok nem kapnak elegendő és megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjét, az izmok növekedése jóval lassabb lesz, mint megfelelő proteinfogyasztás mellett. Csirkemell, tejtermékek, tojás bármikor jöhet, de nem érdemes megvetned a fehérjeport és proteinszeleteket sem.

Pihenj

A pihenőnapokat nem hiába találták ki, hiszen a testi regenerálódás is az izmos test egyik legfontosabb alapköve. Az edzések közé muszáj beiktatni egy-egy pihinapot, de ha úgy jön ki a lépés, hogy egymás utáni napokon edzel, legalább arra ügyelj, hogy más izomcsoportokra dolgozz, mint előzőleg. A napi 7-8 óra alvás elengedhetetlen, hisz veszett fejsze nyele a sok edzés megfelelő regeneráció nélkül.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X