Főoldal > MOZGÁS > Ezért fogysz többet, ha a kutyáddal sportolsz

Ezért fogysz többet, ha a kutyáddal sportolsz

edzésfogyáskutyamozgássport
0

Írta:

A legújabb kutatások szerint hamarabb lefogyhatsz, ha a kedvenceddel együtt vágsz bele a mozgásba.

A kutyatartásnak számos előnye van: a kisállatok kiegyensúlyozottabbá, pihentebbé, vidámabbá és felelősségteljesebbé is tehetnek minket, mindezek mellett pedig nemcsak a mentális, hanem a fizikai egészségünkre is vigyáznak. Egy amerikai felmérés szerint ugyanis azok, akik a kutyájukkal együtt mozognak, gyorsabban olvasztják le magukról a fölösleges kilókat, mint azok, akik nem tartanak háziállatot.

A pszichológusok szerint ennek több oka is van:

  • A sportolás alatt ugyanolyan boldogsághormon (endorfin) termelődik a szervezetben, mint amikor a háziállatainkkal vagyunk, ha pedig ezt a két tevékenységet összekötjük, akaratlanul is többet mozgunk.
  • Ha a kutyánkkal kezdjük el a futást, nem lesz többé alkalmunk rá, hogy elbagatellizáljuk az edzést: a kedvencünket így is-úgy is le kell vinni sétálni, legalább háromszor egy nap, ami már önmagában felér egy edzéssel.
  • A kutyatartók hozzá vannak szokva a rendszeres mozgáshoz és hosszú sétákhoz, ezért (feltételezhetően) vékonyabb termetűek, mint akiknek nincsen háziállatuk. A fizikailag is aktív, izmos emberek köztudottan több zsírt égetnek el, mint a passzívak.
  • A fogyni vágyók (feltételezhetőleg) nem tartanak otthon édességeket, fehér lisztből készült péktermékeket és más egészségtelen ételeket, ezért a kutyájuk is kevesebb ilyen ételt fog enni. A közös fogyás garantált, ami még jobban motivál majd!
  • A kutyák (főleg a kistermetűek) gyorsabban fogynak, mint az ember; az ő fogyási sikerük pedig a gazdájukat is fogyásra sarkallja.

És, hogy a fogyáson kívül mi a legjobb a kutyáddal való edzésben?

A közös élmények még szorosabb köteléket fonnak közétek, így köztetek lévő ragaszkodás és szeretet is nőni fog!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X