Főoldal > MOZGÁS > Kardió gyakorlatok otthonra

Kardió gyakorlatok otthonra

kardiokardio edzéskardio gyakorlat
0

Írta:

Némi kreativitással és szabad térrel jó kis kardió edzést állíthatsz össze otthonra is. Nem kell semmilyen felszerelés vagy gép ahhoz, hogy alaposan leizzadj. Ezekkel az egyszerű, saját testsúlyos gyakorlatokkal könnyedén megemelheted a pulzusszámodat és több kalóriát égethetsz el. Még akkor is, ha odakint éppen zuhog az eső…

A kardió edzésnek pörgősnek és kihívást jelentőnek kell lennie. Amikor pihenőt tartasz, akkor a szíved és a tüdőd időt kap arra, hogy rendezze a pulzusodat és a légzésedet. Szerencsére a saját testsúlyos gyakorlatok elég biztonságosak és könnyedén megtanulhatók.

Hogy mire ügyelj? Fontos, hogy alapos bemelegítéssel kezdj, így csökkentsd a sérülés veszélyét. Lényeges még az is, hogy cipőben végezd a gyakorlatokat. Legyen elég helyed és ne szűk térben kezd el a mozgást.

Milyen gyakorlatokat ajánlunk?

1. Magas térdemelés – Állj csípőszélességű terpeszben. A térdeidet váltakozva próbáld a mellkasod felé emelni, miközben az ellenkező karral segíted a mozgást. Próbáld meg a lábakat minél gyorsabban váltogatni.

2. Hegymászás – Fekvőtámasz tartásból indulj. Dinamikusan, váltogatva húzd fel a térded szinte egészen a mellkasodig. A hátad maradjon egyenes, a csípőd minél kevésbé forogjon közben. Lassan kezdj és figyelj a légzésre.

3. Cross Jacks – Csípőszélességű terpeszállásból indulj, a karokat vállmagasságig emeled, a tenyerek lefelé fordítva. Kezdj el szökdelni úgy, hogy elöl a lábaid és a kezeid is keresztezik egymást, majd ugorj vissza alapállásba.

4. Burpee – Több részből áll a gyakorlat. Állásból indulva előbb guggolj le, két kézzel támaszkodj a talajon. Majd ugorj fekvőtámaszba, vissza guggolásba és végül állj fel. Idővel nehezítheted, hogy közben csinálsz egy karhajlítást.

5. Lépcsőzés – Ha otthon, vagy a közelben van néhány lépcsőfok, akkor ezeket is remekül használhatod. Szaladj fel rajtuk, amilyen gyorsan csak lehet, majd sétálj le. Ismételd addig, amíg túl fáradt leszel a folytatáshoz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X