Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 jel, amikor ideje méregtelenítened

5 jel, amikor ideje méregtelenítened

allergiabélbetegségdiétaegészségemésztésétkezésfejfájásfogyáshasmenésimmunrendszerizomfájdalomméregméreganyagméregtelenítéspattanásszékrekedéstáplálkozás
0

Írta: and

A szervezetben lévő méreganyagok nem csak megbetegíteni tudnak, hanem olyan dolgokra is kihatnak, amelyre nem is gondolnál. Befolyásolhatja az allergiát, az alvást, vagy az emésztést.

 

1. Erősödő allergia

Ha évről évre rosszabb és erősebb tüneteket produkál az allergiád, az nem csak a pollenek miatt lehet. A szervezeted jelzi a „kimerülést”. Ha minden év augusztusában tapasztalod a rosszabb jeleket, akkor a megoldást most kell elővenned. Egy tavaszi méregtelenítő kúra csodákra lehet képes. Ha rendszeresen elvégzed, idővel akár meg is lehet szüntetni az allergiát, de az egyénenként változik, hogy kinek milyen kúra méregteleníti a szervezetét. Nagyon sok allergia a helytelen táplálkozásból indulhat ki, és nagyon sok májfunkciós zavar is innen eredhet. Mivel az allergia a szervezet túlérzékenysége, ezért a túlevés is okozhat ilyen reakciót. Érdemes rá figyelni.

2. Alvásproblémák

Ha éjszakánként többet vagy ébren, mint szeretnél, akkor az is előfordulhat, hogy a májad nem hagy aludni. Ennek a szervnek szüksége van a méreganyagok eltávolítására, különben addig „nyaggat”, amíg nagyobb baj nem lesz. Kerüld az alkoholt, és keress egy hozzád illő tisztító kúrát. Az eredményért megéri.

meregtelenites2.jpg ()

3. Pattanások  

Ha a tinédzser korod már odébb van, mégis tele az arcod pattanásokkal, akkor a legtökéletesebb jelet kaptad meg, hogy gond van belül. Felejtsd el a cukrot, szabadulj meg a káros szokásoktól, és vele együtt a káros méreganyagoktól is.

4. Gyakori székrekedés

Kellemetlen és nem egészséges, ha a belek mozgása nem megfelelően működik. Érdemes ilyenkor az addigi életvitelt átgondolni, és változtatni rajta. A több mozgás, valamint a természetes, rostokban gazdag ételek és étrendi kiegészítők fogyasztása is lényeges szempont, ezek ugyanis lágyítják a székletet, és mindennap biztonsággal fogyaszthatók. Az elegendő folyadékbevitel is elengedhetetlen, de a rendszeres béltisztítás, méregtelenítés is sokat javíthat a helyzeten, akár teljes mértékben megszüntetheti a székrekedés problémáját, és egy napi kellemetlenség már le is van tudva.

5. Állandó fejfájás és izomfájdalom

Mindezek a kúra mellékhatásai is lehetnek, de sokkal inkább egy ráutaló jel, hogy tisztulj meg! Ezek a tünetek különösen tavasszal erősödnek fel, ilyenkor a kevesebb antioxidáns hatású vitamin hiánya is okozhatja a fej-, és izomfájdalmat. Nem érdemes figyelmen kívül hagyni, mert később sem lesz jobb. A méreganyagoktól a szervezeted magától is megpróbál megszabadulni, a fennmaradó mennyiséget pedig megpróbálja olyan helyen tárolni, ahol nem tehet kárt benned, de ha mégis, az már nehezen visszafordítható folyamat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X