Főoldal > DIÉTA > Életmódtervező program: Légy profi életszervező! – avagy így tarts ki a program után

Életmódtervező program: Légy profi életszervező! – avagy így tarts ki a program után

diétaegészségéletmódéletmódváltásfogyásfogyókúra
0

Írta: and

7. rész

A program első hat részén vagy, beléphettél az úgy nevezett fenntartási fázisba. Itt az a cél, hogy mindazt a jót, amit beépítettél az életmódodba, megőrizd a jövőben is. Ebben a szakaszban azonban csak akkor fogod komfortosan érezni magad, ha már valóban nem esik nehezedre az új szokásaiddal élni. 

Búcsúzóul néhány remek coaching tippel készültem neked.

Soha ne a problémára koncentrálj!

Ha megoldásokban gondolkodsz, az megoldásokat teremt. Bármilyen nehézség is álljon elő, ne süppedj bele, hanem kapcsolj problémamegoldó üzemmódba, és hárítsd el az akadályt, hogy újra arra koncentrálhass, ami valóban fontos.

Ami működik, abból csinálj többet!

Mostanra bizonyára kitapasztaltad, mi az, ami leginkább működik nálad. A képlet egyszerű: ami hasznos volt számodra, azt rendszeresítsd, ami viszont nem vezet az általad vágyott élethez, azt szüntesd meg, vagyis ne csináld! Nap végén mindig tekints vissza az elmúlt órákra és idézz fel 2-3 olyan dolgot, amit szeretnél, ha gyakran megtörténne.

Monitorozd önmagad!

Figyeld meg a gondolataid, felismeréseid, megérzéseid cselekvéseidre való hatását! Mitől lendülsz akcióba? Mikor érzel szenvedélyes tettvágyat magadban? És mi az, amitől olyan alacsony energiaállapotba kerülsz, hogy könnyen meginogsz?

Fogadd el, hogy nem mindenért jár jutalom!

Néha úgy tűnhet, mindaz, amiért küzdesz, csak délibáb csupán. Ez azonban átmeneti érzet, mert minden lépéssel, amellyel önmagadat és a célodat támogatod, közelebb kerülsz ahhoz, amire vágysz! Ugyanakkor fogadd el, hogy nem minden pillanatért jár jutalom, vagy legalább is nem ott és akkor.

elet2.jpg ()Ismerd fel a hiányaidat!

Amikor nassolni támad kedvünk, az esetek döntő többségében szó sincs valódi éhségről, sokkal inkább egy egészen másfajta űrt szeretnénk kitölteni. Ahányszor csak „úgy ennél valamit”, kérdezd meg magadtól, miért van szükséged arra a harapnivalóra? Mi hiányzik igazából? Mivel helyettesíthetnéd be a csipegetést, hogy kitarts a célod vagy a már elért eredmény mellett?

Ha néha megbotlasz, nem dől össze a világ!

Gyakran találkozom azzal, hogy valaki sikeresen kitart hetekig, hónapokig, aztán közbejön egy hétvégi kiruccanás, ahol persze nem tart ki a kőkemény szabályok mellett, és a lelkiismeret-furdalás arra kényszeríti, hogy felrúgva az összes addig elért eredményt, feladja az egészet. Időnként mindenki hibázik, de ez még nem jelenti azt, hogy újra kell kezdeni mindent. Folytatni egyébként is könnyebb, mint elkezdeni…

Találj egy co-coachot!

A co-coach egy olyan személy, akivel bizalomteljes kapcsolatban állsz és el tudod képzelni, hogy kölcsönösen segítsétek egymást a célkitűzéseitekben. Ajándékozzatok egymásnak minden héten (vagy kéthétben) egy órát, amikor meghallgatjátok a másikat. Hol az egyikőtök, hol a másikotok legyen a coach szerepében.

És végül ne feledd: te vagy az életed legnagyobb szakértője!

További muníciót szakértőnk honlapján találsz: http://eletmodtervezes.hu/

Csatlakoztál már a Szexi Has Programhoz? Itt megteheted: http://sulyveszto.blog.hu/

A sorozat korábbi részeit itt olvashatod:

1. rész – Rakj rendet a lelkedben!

2. rész – Tervezz és szerződj!

3. rész – Ne diétázz, cserélj szokásokat!

4. rész – Belső ellenállás – mit kezdj vele?

5. rész – Programozd magad a változásra!

6. rész – A világ tele ingyenes motivátorokkal!

Fotó: Profimedia – Red Dot, Pinerest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X