Főoldal > DIÉTA > 7 tuti zsírégető étel, amit érdemes enni

7 tuti zsírégető étel, amit érdemes enni

élelmiszerételfehérjefogyászsírégetés
0

Írta:

Orvosok és dietetikusok ajánlása alapján ezen ételek fogyasztásával beindíthatod a fogyásodat.

Bizony, evéssel is elérheted a vágyott alakot! A megfelelő táplálkozás a súlycsökkentés egyik alapja, és vannak olyan élelmiszerek, amelyek gyorsan segítenek megszabadulni a felesleges kilóktól. A tartós fogyás kulcsa, hogy olyan élelmiszereket fogyassz, melyek fokozzák az anyagcserét. Hogy mely ételek ezek? Azok, melyek magas rost-, valamint víztartalmúak, miközben alig tartalmaznak kalóriát.

1. Quinoa és barna rizs

Fogyaszd ezeket a rostban és fehérjében gazdag köreteket, melyeket szinte bármilyen ételhez párosíthatsz és garantáltan nem éhezel meg újra órákon át.

2. Sovány, fehérjében gazdag húsok (csirke, pulyka, lazac és sovány marhahús)

A fehérje nem csak segíti az izmok növekedését, de egyben a legelőnyösebb üzemanyag is a zsírégetéshez. Valójában több kalóriát égetsz a fehérje feldolgozásakor, mint amennyit a szénhidrátok és zsírok feldolgozásánál. Hamar eltelít, ezért nem eszel többet a kelleténél, és ez még nem minden! A fehérje segíti a cukrok lassú felszívódását a véráramban, így nem fogsz rögtön édesség után sóvárogni, mivel a vércukorszinted sem esik le.

3.  Fahéj

A megnövekedett vércukorszint növeli a zsír lerakódását, így a fogyás sem fog olyan könnyen menni, a fahéj azonban felgyorsítja az anyagcserét, csupán azzal, hogy feldolgozásához a testnek extra igénybevételre van szüksége, ezzel is több kalóriát égetve.

4.  Ginzeng

Kutatások kimutatták, hogy a ginzeng hatékony fegyver a cukorbetegség és az elhízás ellen. Gyorsítja az anyagcserét, ezzel is energikusabbá téve a szervezetet. Legegyszerűbben teaként tudod fogyasztani.

54318815 - fresh ginger root and spoon with dry ginger on wooden background

5. Gyömbér

A friss gyömbér gyökere hasznos tápanyagokat tartalmaz, gyulladáscsökkentő, jó hatással van a koleszterinszintedre, javítja az emésztést, nyugtató hatású, és segíti a zsírégetést. (A gyömbérnek egyéb előnyei is vannak, beleértve az izomfájdalomcsillapítást és a szívbetegség kockázatának csökkentését – mi kell még?)

6. Kurkuma

A kurkuma nemcsak felpörgeti az anyagcserét és zsírt is éget, de csökkenti a koleszterinszintet és segíti a fogyást is. Tartalmaz egy gyulladásgátló komponenst, a kurkumint, amely elnyomja a gyulladást a sejtekben, beleértve a zsír-, hasnyálmirigy- és izomsejteket. Ez segít az inzulinrezisztencia, a magas vércukorszint, és a magas koleszterinszint kordában tartásában és segíti a súlycsökkenésedet.

7. Kelkáposzta

Ez a zöldség alacsony kalóriatartalmú, azonban vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli. A kelkáposzta mangánt és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, amely szükséges a sejtek számára ahhoz, hogy az élelmiszereket feldolgozzák. Tele van antioxidánsokkal, melyek lassítják az öregedést és segítenek a megbetegedések megelőzésében.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X