Főoldal > MOZGÁS > Javítsd az emésztésed, erősítsd az immunrendszered!

Javítsd az emésztésed, erősítsd az immunrendszered!

emésztésmasszázsmozgáswatsu
0

Írta:

Szeretnél végre kiengedni magadból minden feszültséget, és érezni, ahogy a stressz távozik a testedből és a lelkedből? Jól esne, ha minden izmod és ízületed megszabadulna a fájdalomtól? Akkor mindenképpen próbáld ki a Watsut, ezt a speciális, vízben végzett terápiát, amely a Shiatsu nevű japán masszázsfajta fogásait használja fel. Hogyan működik?A Watsu-kezelések lényege, hogy a tested […]

Szeretnél végre kiengedni magadból minden feszültséget, és érezni, ahogy a stressz távozik a testedből és a lelkedből? Jól esne, ha minden izmod és ízületed megszabadulna a fájdalomtól? Akkor mindenképpen próbáld ki a Watsut, ezt a speciális, vízben végzett terápiát, amely a Shiatsu nevű japán masszázsfajta fogásait használja fel.

Hogyan működik?
A Watsu-kezelések lényege, hogy a tested és a lelked egyaránt gyógyuljon, ennek érdekében azonban tökéletesen el kell lazulnod: ebben egy terapeuta és a meleg víz segít neked. A szakember speciális masszázsfogásokkal végighalad tested meridiánvonalain, vagyis energiahálózatán, ezzel fokozza a vitalitást, és beindítja az öngyógyító folyamatokat.

Ebben a felszabadult állapotban lelked is gyógyul: a vízben megszabadulsz a gravitációtól, és nyugodtan relaxálhatsz. Minden olyan érzelmi sérülést feldolgozhatsz, amelyekkel egyébként nem mernél szembenézni, bár szellemedre és egészségedre rossz hatással vannak. A kezelés után teljesen nyugodtnak, kiegyensúlyozottnak érzed magad, arról nem beszélve, hogy izmaid feszültsége is megszűnik.

0012688_1.jpg ()

Milyen hatása van a Watsunak a testedre?

  • A Watsu harmonizálja a vegetatív idegrendszert, hatására mélyebben és lassabban lélegzel
  • Erősíti az immunrendszeredet
  • Javítja az alvás minőségét, az emésztést, csökkenti az aggódást
  • Elősegíti a műtétek és összetett sérülési traumák utáni rehabilitációt, oldja a stresszes zavarokat
  • Hozzájárul a különböző mozgásszervi betegségek gyógyításához, megszünteti az ízületi gyulladást
  • Hatékony a nyak-, hát- és gerincproblémák megoldásában, feloldja az izomgörcsöket
  • Segít az agyvérzés, a gerincsérülés, a Parkinson-kór és a szklerózis multiplex gyógyításában
  • Oldja a gyermek- és felnőttkori lelki traumákat.
  • Gyermekeknél enyhíti a dekoncentrációs zavarokat és a hiperaktív viselkedési zavart.

Hol próbálhatod ki?
Magyarország első Watsu-központja az érdi Napsugár Életházban működik. A kezelések általában 50-60 percig tartanak, utána azonban érdemes pihenned 10-15 percet, hogy teljesen visszatérj a normál tudatállapotba. Sokaknál egy kezelés is elég ahhoz, hogy lelki és testi panaszaik megszűnjenek, másoknak azonban érdemes minden héten elmerülni a nyugalomban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X