Főoldal > MOZGÁS > Zsírégetés latin ritmusokra: zumbázz!

Zsírégetés latin ritmusokra: zumbázz!

mozgássportzsírégetészumba
0

Írta: and

Különleges, izgalmas, magával ragadó és könnyen követhető – ha ilyen aerobik órán szeretnél részt venni, akkor a zumba pont neked való. Ezt a mozgásformát Beto Perez kolumbiai aerobik oktatónak köszönhetjük, aki egyik óráján improvizálni kezdett, a vendégei pedig annyira élvezték az új mozdulatokat, hogy ezen felbuzdulva Beto megalkotta a zumba koncepcióját. A zumba elnevezés a […]

Különleges, izgalmas, magával ragadó és könnyen követhető – ha ilyen aerobik órán szeretnél részt venni, akkor a zumba pont neked való. Ezt a mozgásformát Beto Perez kolumbiai aerobik oktatónak köszönhetjük, aki egyik óráján improvizálni kezdett, a vendégei pedig annyira élvezték az új mozdulatokat, hogy ezen felbuzdulva Beto megalkotta a zumba koncepcióját.

0025168_1.jpg ()A zumba elnevezés a kolumbiai szlengből ered, jelentése: „gyorsan mozogni, és szórakozni”. Ha egyszer kipróbálod, érteni fogod, hogy miért ezt a nevet kapta! A zumba semmilyen előképzettséget nem igényel, nem kell hozzá tánctudás, a lényeg az, hogy add át magad a mozgás örömének, és élvezd a zene ritmusát! Észre sem veszed majd, hogy mozogsz, könnyedén és szórakozva formálhatod az alakod, javíthatod a keringési rendszered állapotát és fejlesztheted az állóképességedet is. A mozgássor aerobik és táncos elemekből áll, a latin táncok inspirálják, így a vádli, a comb és a fenék izmai mellett a törzs és a csípő izmai is keményen dolgoznak, ám a lendületes latin dallamoknak köszönhetően ezt észre sem veszed (csak otthon, amikor rád tör az izomláz).

Melyik órát válaszd?

A zumbának többféle típusa alakult ki, így most már választhatsz erőnlétednek és céljaidnak megfelelően.

  • Zumba Gold: alacsonyabb intenzitású edzésprogram a mozgással még csak ismerkedőknek, illetve az idősebb korosztálynak
  • Zumbatomic: gyerekeknek szóló, viccesen koreografált edzés
  • Zumba Toning: súlyzókkal végzett erős alakformáló hatású óratípus
  • Aqua Zumba: medencés vízi zumba aqua fitnesz gyakorlatokkal

Kinek ajánlott?
Bárkinek, aki szeret szórakozva edzeni, imádja a latin zenéket és a táncos mozdulatokat.

Mit viselj az órán?
Kényelmes, laza ruhát, amiben könnyen tudsz mozogni, valamint kényelmes, rugalmas talpú cipőt, ami megfelelően tartja a bokádat.

Hány kalóriát égethetsz el?
Egy óra alatt több mint 500 kalóriától szabadulhatsz meg a zumba segítségével.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X