Főoldal > MOZGÁS > Formáld az alakod változatosan!

Formáld az alakod változatosan!

alakformálásedzésterveszközgyakorlatváltozatosság
0

Írta: and

Core board, a háromdimenziós egyensúlyfejlesztő Hogy ne csak a tévéd legyen 3D-s, próbáld ki a core boardot, amely szintén egy háromdimenziós tárgy, csak nem tespedésre használják. Olyan “deszka”, amely mindhárom tengelye körül mozog, ezáltal minden izomcsoportot igénybe vesz. Fejleszti az egyensúlyérzéket, mivel lényege az alap-vázizomzat erősítése. Hátfájósaknak, ülőmunkát végzőknek kifejezetten ajánlott. A rajta végezhető gyakorlatok […]

Core board, a háromdimenziós egyensúlyfejlesztő

eszkoz3.jpg ()Hogy ne csak a tévéd legyen 3D-s, próbáld ki a core boardot, amely szintén egy háromdimenziós tárgy, csak nem tespedésre használják. Olyan “deszka”, amely mindhárom tengelye körül mozog, ezáltal minden izomcsoportot igénybe vesz. Fejleszti az egyensúlyérzéket, mivel lényege az alap-vázizomzat erősítése. Hátfájósaknak, ülőmunkát végzőknek kifejezetten ajánlott. A rajta végezhető gyakorlatok igen változatosak, így minden edzés alkalmával újíthatsz. Használható step pad helyett, instabilitásával plusz terhelést ad, de intenzív derékforgatások is végezhetőek rajta, taposása közben akár gumikötelet beakasztva pedig a karokat is formálja.

X-co, az ízületkímélő súlyzó

A súlyzóként használható alumíniumhenger mozgatásával a benne található reszelék  az eszköz egyik végéből a másikba kerül, így egyidejűleg dolgozza meg az ellentétes izmokat, például a bicepszet (karhajlítót) és a tricepszet (karfeszítőt). Hát- és a hasizomgyakorlatok újszerű eszköze is. Az, hogy milyen testrészre dolgozol vele, csak attól függ, milyen gyakorlatok közben használod az X-cot. Állandó feszítésre készteti az izmokat. Különlegessége, hogy az elvégzett munka minősége azonnal kiderül, minél hangosabb a reszelék útja, annál eredményesebb az alakformálás.

eszkoz2.jpg ()Flexi-bar, a hatékony hátizom- és kötőszövet erősítő

A has- és hátizom erősítésére a legjobb a flexi-bar. Kezdetben nagyfokú erőkifejtést igényel mozgásba hozása, de ne ijesszen el, egy kis gyakorlás után egyre könnyebben rezgésbe hozható. Remekül variálható: használható álló helyzetben, egyensúlyozva, térdelve, ülve, fekve vagy intenzív mozgás közben.

Soft ball, az izompumpáló kislabda

Ez a kisméretű labda elsőre gyerekkori játékunkat juttathatja eszünkbe. A rugalmas, csúszásmentes anyagú eszközzel, a látszattal ellentétben igen kemény gyakorlatok végezhetők. Pumpálásával egyedülálló erőkifejtésre képes. Nemcsak kézben, hanem láb közé szorítva is rengeteg gyakorlat végezhető vele. A nyakemelgetős ál-hasgyakorlatot pedig végleg elfelejthetjük, ha derekunk alá soft ballt teszünk, és így végezzük el az egyenes- és oldalirányú hasizomgyakorlatokat.

Pump, amitől nem leszel kigyúrt, csak feszes

A legtöbben még csak a hot ironnal azonosítják, pedig alakformáló órán is használható a megszokott kézi súlyzó helyett. Zsírégető, izomtónus-növelő hatása mindenki kedvencévé teszi, hiszen az eredmény feszes, de nem megvastagodott izomzat lesz.

Wellness Cafe tipp:
Ha szeretnéd beépíteni ezek mindegyikét az edzéstervedbe, akkor kondi mix órán a helyed. Kipróbálhatod a Fitness Factoryban, ahol bármennyire rendszeresen jársz is, garantáltan nincs két egyforma óra.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X