Főoldal > MOZGÁS > Gurítsd le 6 hét alatt a felesleget!

Gurítsd le 6 hét alatt a felesleget!

fitballfitneszgyakorlatlabda
0

Írta: and

Mindig kéznél van A fitball rendkívül sokoldalú és dinamikus fitnesz eszköz, aminek két előnye is van: egyrészt jól alátámasztja a testet, így tökéletes mozdulatokat biztosít, másrészt kétszer akkora mozgástartományban végezhetőek a gyakorlatok, mint a földön vagy az edzőpadon. A labda segítségével erősíthetsz, nyújthatsz, javíthatod testtartásodat, mozgáskoordinációdat, állóképességedet és nem utolsósorban rengeteg kalóriát égetsz el közben. […]

Mindig kéznél van

A fitball rendkívül sokoldalú és dinamikus fitnesz eszköz, aminek két előnye is van: egyrészt jól alátámasztja a testet, így tökéletes mozdulatokat biztosít, másrészt kétszer akkora mozgástartományban végezhetőek a gyakorlatok, mint a földön vagy az edzőpadon. A labda segítségével erősíthetsz, nyújthatsz, javíthatod testtartásodat, mozgáskoordinációdat, állóképességedet és nem utolsósorban rengeteg kalóriát égetsz el közben.
Az izomhúzódások elkerülése miatt nagyon fontos a bemelegítés, illetve kötelező a gyakorlatok végén a nyújtás is.

Wellness Cafe tipp:
Ha a fitball-t heti háromszor 35-40 percig használod, nemet mondhatsz a cellulitiszre.   


Lapos hasra vágysz?

A nők egyik legkritikusabb testrésze a has, amelyet a különleges gumilabda segítségével te is kívánatosra formálhatsz.

1. gyakorlat: feküdj a labdára úgy, hogy az hátad felső részét támassza alá. Tested stabil, feneked felemelve, lábfejek a térdek alatt. Nyújtsd ki magad elé karjaidat úgy, hogy tenyereid egymás felé nézzenek, majd feszítsd be a hasizmodat, és lassan gördülj egyik oldaladra, ám közben a csípőd mozdulatlan. Tartsd a pozíciót kb. 3 másodpercig, majd térj vissza a kiindulóállásba. Ezt követően fordulj át a másik oldalra is és ismételd a gyakorlatot 15-ször.fitball2.jpg ()

 

2. gyakorlat: feküdj hanyatt és lábaidat rakd a labdára úgy, hogy azok derékszöget zárjanak. Nyújtsd ki oldalra kezeidet a vállak mellett, majd a labdával forgasd lábaidat a talaj irányába jobbra, majd balra. Végezd 20-szor.

Wellness Cafe tipp:
Ha nehezíteni akarod a feladatot, tartsd súlyzót a kezedben.

Feszes combokat szeretnél?

Szívesen hordanál rövidebb szoknyát, ám zavar a csúnya narancsbőr? Ezeket csináld!

1. gyakorlat: hasalj a labdára és kezeiddel, lábaiddal támaszkodj meg a padlón. Emeld oldalra bal karodat, majd lassan emeld fel jobb lábadat, tartsd a pozíciót pár másodpercig, majd végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is. Végezd el mindkét oldalon 10-szer.

2. gyakorlat: picit előre sétálva ülj a labdára, lábaid kis terpeszben, lábfejeid visszahúzva. Emeld meg a jobb lábadat, majd engedd le, úgy, hogy közben ne tedd le a talajra, és váltott lábbal is végezd el a gyakorlatot. Ezután nyújts ki a bal lábadat, és végezz lábemeléseket, majd cserélj jobbra és ismételd 30-szor.

Wellness Cafe tipp:
Ha megfelelő méretű labdát választasz, könnyebben elérheted a gerinc helyes pozícióját.

fitball3.jpg ()Izmos karokkal hódítanál?

A szálkás karizom nem álom, ha kellő kitartással és napi rendszerességgel végzed az alábbiakat.

1. gyakorlat: ülj a labdára és vegyél kézbe egy 2,5 kg-os súlyzót. Hajlítsd be a könyöködet 45 fokos szögbe úgy, hogy tenyereid befelé nézzenek, a könyöködet pedig szorítsd a testedhez. Emeld meg a súlyzót a válladdal, amíg könyököd vállmagasságba ér, majd engedd lassan vissza és ismételd 20-szor.

2. gyakorlat: ülj a labdára, felsőtesteddel dőlj kissé előre. Vegyél egyik kezedbe egy 2 kg-os kézi súlyzót, emeld a válladhoz, majd nyújtsd ki hátra, miközben feszül a tricepszed. Végezd el a gyakorlatot mindkét karoddal 20-szor.

Vonzó hátsóval járkálnál?

Ha szeretnél formás popsival büszkélkedni és a lehető legrövidebb idő alatt látványos eredményeket elérni, pattanj rá a labdára.

1. gyakorlat: feküdj hassal a labdára, támaszkodj meg kezeiden, és mindkét lábadat nyújtsd ki a levegőbe. Előbb a bal, majd a jobb lábaddal végezz emeléseket, 15-ször ismételve.

2. gyakorlat: hasalj a labdára és támaszkodj mindkét kezeddel a földre. Gördítsd magadat hátra a labdán addig, amíg a combok helyett hason támaszkodsz. Csípőmagasságig emeld fel lassan a lábakat, közben fordítsd kifelé őket, majd tartsd a pózt pár másodpercig és engedd vissza.

Menedzser szex szindróma, csökken a nemi vágy?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X