Főoldal > MOZGÁS > 8 tipp, hogy gyorsan feszes és tónusos legyen a hasad

8 tipp, hogy gyorsan feszes és tónusos legyen a hasad

feszes hasgyakorlathasformáláshasizomhátizom
0

Írta: and

1. Minden érzékszerveddel összpontosíts a zsírégetésre! Sokszor nem figyelünk oda a saját testünkre, amikor edzünk, automatikusan hajtunk végre minden mozdulatot. Tévézünk közben, fejben számba vesszük a másnapi teendőnket, vagy azért rimánkodunk, hogy legyen már vége az edzésnek, ahelyett, hogy arra összpontosítanánk, mit is csinálunk pontosan. Ha kizársz minden zavaró tényezőt, ha magára a mozgásra fókuszálsz, […]

1. Minden érzékszerveddel összpontosíts a zsírégetésre!

Sokszor nem figyelünk oda a saját testünkre, amikor edzünk, automatikusan hajtunk végre minden mozdulatot. Tévézünk közben, fejben számba vesszük a másnapi teendőnket, vagy azért rimánkodunk, hogy legyen már vége az edzésnek, ahelyett, hogy arra összpontosítanánk, mit is csinálunk pontosan. Ha kizársz minden zavaró tényezőt, ha magára a mozgásra fókuszálsz, nem csak, hogy a sérüléseknek lesz jóval kisebb az esélye, de átélheted a test és az elme közötti igazi kapcsolatot, amely ahhoz is hozzájárul, hogy az izomrostok felfrissüljenek, ezáltal az eredményeid is jobbak lesznek.

has2.jpg ()2. Ne tartsd vissza a lélegzeted!

Az izmoknak szüksége van oxigénre, hogy teljes erőbedobással működhessenek, így az egyenletes lélegzésre fokozottan ügyelj. Felüléseknél az általános szabály, hogy a mozdulat könnyebb részénél (amikor leereszkedsz a földre) veszel levegőt és akkor fújod ki, amikor a legnagyobb erőt fejted ki (tehát, amikor felemelkedsz).

3. Mozdulj többféleképpen!

A tested sem csak egyféle gyakorlatot képes végrehajtani, így a hasizmod sem csak a sima felülésre képes. Ne ragaszkodj kizárólag a legmegszokottabb feladathoz, inkább csempéssz egy kis fantáziát a hasizomformálásba, így a pocakod is szemrevalóbb lesz.

4. Kezdd kicsiben!

Biztos nem ugornál bele úgy egy medencébe, hogy nem tudsz úszni, így ha nem vagy kellőképpen edzett, neked sem szabad túl bonyolult, vagy haladóknak való hasizomgyakorlatot elvégezned. Kezdetben csak olyan feladatokat hajts végre, amelyek nem igényelnek túl nagy erőfeszítést, és aztán, ahogy fejlődik a hasizmod, és ha már tökélyre fejlesztetted a könnyebb gyakorlatok kivitelezését, a következő szintre léphetsz és több nehezebb gyakorlatot is legyűrhetsz.

5. Jöhet a súly!

A súlyzók nem csak a bicepsznek tesznek jó szolgálatot. Mint ahogy minden más izomnak, a hasizomnak is szüksége van „kihívásokra”, hogy erősebb lehessen. Ha a hagyományos felülések nem válnak be maximálisan, vonj be egy kis súlyt is a feladatokba és figyeld, ahogy egyre jobb és jobb leszel.

6. Mindig alaposan melegíts be!

A hasizomnak is elkél a megfelelő és alapos bemelegítés. Rendkívül fontos, hogy valamennyi edzést egy kiadós bemelegítéssel kezdj, mert így előzheted meg a sérüléseket. Ezeket az izmokat egy kis helyben járással is felkészítheted az elkövetkezendő terhelésre, majd óvatosan forgasd oldalra a törzsed, vagy nyújtózz jobbra és balra.

has3.jpg ()

7. Képzelj oda egy almát!

Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek a talajon végzett hasizomgyakorlatoknál az, hogy nem emelik fel rendesen a fejüket. Emiatt szükségtelenül feszül meg a nyak, és összességében véve így már a gyakorlatot sem lehet optimálisan teljesíteni. Amikor a földön végzel gyakorlatokat képzeld azt, hogy egy alma van az állad és a mellkasod között, így helyesen hajtod végre a felülést.

8. Ne feledkezz meg a hátad alsó részéről!

Az izmok erőssége nagyban függ az egyensúlytól. Sokan csak a hasizmunk formába hozására gondolunk és teljesen elhanyagoljuk a hátunk alsó részét. Ez a kiegyensúlyozatlanság sérülésekhez és fájdalomhoz vezethet a hát ezen részén. Minden gyakorlat után, amely a hasizmot célozza meg, végezz egy el egy speciálisan a hát alsó részére irányuló mozdulatot is. Ha gondolsz erre a területre is, akkor lesz csak igazán teljes a hasizomformálás.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X