Főoldal > MOZGÁS > Reggaeness – fogyj party hangulatban!

Reggaeness – fogyj party hangulatban!

aerobicalakformálásmozgáspartyreggaenesssporttánc
0

Írta: and

A Puerto Rico-i utcai táncon alapuló reggaeness hamar meghódította az itthoni fitness közönséget. A „hazai reggaeness csapat” azaz Horváth Csilla és Szádvári Zoltán saját fejlesztésű óráit egyre több teremben nyílik alkalmunk kipróbálni. Ha pedig egyszer részesei leszünk ennek a jókedvű alakformálásnak és átadjuk magunkat a mozgás örömének, biztosan visszatérünk. Az órák mindig változatosak, mindig van […]

A Puerto Rico-i utcai táncon alapuló reggaeness hamar meghódította az itthoni fitness közönséget. A „hazai reggaeness csapat” azaz Horváth Csilla és Szádvári Zoltán saját fejlesztésű óráit egyre több teremben nyílik alkalmunk kipróbálni. Ha pedig egyszer részesei leszünk ennek a jókedvű alakformálásnak és átadjuk magunkat a mozgás örömének, biztosan visszatérünk. Az órák mindig változatosak, mindig van bennük újítás, így rendszeresen járva sem válik unalmassá.

A tipikus dance aerobic órák magas intenzitását és kalóriaégetését hozza, ugyanakkor a teljes testet átmozgatja. A másik nagy különbség, hogy a reggaenessben nem épül fel koreográfia. Nem tánc, csak táncra épülő mozgásforma. A táncos órák pörgését egy minden izomcsoportra kiterjedő alakformáló óráéval ötvözi. Ugyanakkor nem igazán hasonlítható egyetlen táncos vagy alakformáló, zsírégető órához sem, ez egy teljesen egyedi mozgásforma.

A latin-amerikai táncok a hip-hoppal és jazzes mozdulatokkal keverednek benne. A táncos elemek bárki számára könnyen követhetőek, így bármikor bekapcsolódhatunk, nincs kezdő és haladó szint különválasztva. Semmilyen táncos múlt nem szükséges hozzá, viszont az órákon megtanulhatjuk általa a különböző táncstílusok alaplépéseit, amelyeket szórakozóhelyeken és más táncos foglalkozások során hasznosíthatunk.

A 60 perces, eszköz felhasználása nélküli reggaeness óra alapja az izolációs mozgás, azaz minden testrészünk külön mozgatására sarkall. Megtanít arra, hogy különböző izmaink mozgására koncentrálni tudjunk. Ez mindamellett, hogy erősíti testtudatunkat és magabiztosságunkat, jó alap másfajta testedzések helyes végrehajtásához is. Fő jellemzője a csípő- és a mellkas ritmikus rázása. Mélyizmainkat szórakoztatva mozgatja. A kötött izomzatot rendkívüli módon lazítja, így lágyságra, lazaságra ösztönöz. A gyakorlatok végzése során az oktatók folyamatosan figyelmeztetnek a helyes testtartásra, illetve a kifejezetten tartásjavító gyakorlatok is az óra részét képezik. Természetesen remek állóképesség-növelő is.

Fiúk és lányok egyaránt járhatnak az edzésekre, Csilla és Zoli kettős óravezetése is jelzi, hogy mindkét nem számára bátran ajánlható az óra. Bármilyen nyomott, rosszkedvű nap után garantált mosollyal távozunk a latin zenére átmozgató edzésről.


Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X