Főoldal > MOZGÁS > Gyerekkori sportok, melyekkel ma is szuperül fogyhatsz!

Gyerekkori sportok, melyekkel ma is szuperül fogyhatsz!

combgörkorigyerekpopsisportzsírégetés
0

Írta: and

    Melyikünk ne emlékezne arra, amikor gyerekként, energiától duzzadva szaladtunk ki az udvarra, ahol vad ugrándozásba kezdtünk? Fiatalon az ember még sokkal nagyobb örömét lelte a mozgásban, sőt, kereste is azokat az alkalmakat, amikor kitombolhatta magát. Miért feledtük el azokat a sportokat, amiket akkoriban boldogan űztünk? Hová lett az élvezet, amit közben éreztünk? Fedezzük […]

 

 

Melyikünk ne emlékezne arra, amikor gyerekként, energiától duzzadva szaladtunk ki az udvarra, ahol vad ugrándozásba kezdtünk? Fiatalon az ember még sokkal nagyobb örömét lelte a mozgásban, sőt, kereste is azokat az alkalmakat, amikor kitombolhatta magát. Miért feledtük el azokat a sportokat, amiket akkoriban boldogan űztünk? Hová lett az élvezet, amit közben éreztünk? Fedezzük fel újra gyermeki énünket, irány az udvar, és mozgassuk jól át magunkat!

Karcsú derék hullahopp karikával

 Szinte nincs is olyan nő – de férfi sem –, aki még ne próbálta volna magán pörgetni gyerekkorunk kedvenc karikáját. A testnevelés órák gyakori feladatai közé tartozott, olykor versenyezették is az osztály tagjait, ki bírja a legtovább megtartani. Ez persze otthon a testvérek, és a szomszédok között is folytatódott, de az igazi szerelmesei magányukban is szívesen pörgették órákon át. Akkoriban szinte meg se éreztük testünkön az erőlködést, ma viszont hullahoppozunk 10 percet és máris fájlaljuk másnap az izmainkat.

Hogy mit jelent mindez? Azt, hogy felnőttként nem végzünk olyan mozgásformát, ami ennyire jól megdolgoztatná derekunkat és csípőnket, pedig csodás alakot lehetne így elérni. Kiváló az úszógumi eltűntetésére is, a letapadt izmokra, valamint kecses, rugalmas járást eredményez, mivel megtanuljuk finoman ringatni ezáltal a csípőnket. Emellett masszírozza is a derekunkat, tehát vérbőséget okoz, így több oxigén jut a szervezetünkbe. A jó hullahopp karika fából, illetve műanyagból készül és 90 cm átmérőjű (gyerekeknek 60 cm). A hatás fokozása kedvéért tehetünk bele rizst is, így nagyobb erőt kell kifejtenünk, hogy magunkon tartsuk.

hullahopp.jpg ()Zsírégetés ugrálókötéllel

 A hullahopp karika mellett az ugrálókötél volt a legnagyobb kedvenc. A gyakorlatok sokszínűsége és változatossága miatt nehéz ráunni, és még a felnőttek is nagy kihívást látnak az ugrálókötelezésben. Hatásosabb, mint a futás, mivel egyrészt nem terheli meg annyira a térdet és a bokát – így kisebb a sérülés veszélye –, másrészt a koordinációs képességet is kitűnően fejleszti, ezért a bokszolók kedvelt bemelegítési módszere. Az egész testet átmozgatja, valamint folyamatosan magasan tartja a pulzust, így hatásos zsírégető is egyben. Az eredmény már pár hét után észrevehető: gyorsabbak, fittebbek és energikusabbak leszünk. Külön jó oldala, hogy nem kell hozzá alap edzettségi szint, bármikor el lehet kezdeni, és rövid időn belül fejlődik az állóképességünk is – éppen ezért hosszútávfutás előtt állóknak kifejezetten ajánlott. 

Combformálás ugróiskolával

 Ha jó belegondolunk, rájövünk, hosszabb pályán nem is olyan könnyű hol az egyik, hol a másik lábunkon ugrálni. Olyan gyakorlatok sorozatát kell kivitelezni, ami erőteljes izommunkát igényel, mialatt koncentrálunk egyensúlyunkra, valamint próbáljuk megtartani lendületünket is.

Bizonyára sokan vonakodnának attól, hogy kimenjenek a ligetbe felrajzolni maguknak az ugróiskolát, hogy elkezdjék a lábizmaik formálását, ha azonban van kisgyerekünk, akkor miért is ne szállnánk be mi is? Remek zsírégető, popsi- és combformáló mozgásforma!

Popsiformálás görkorival

 Emlékszünk még, milyen nagy félelemmel álltunk anno a domb tetején görkorcsolyával a lábunkon, és számoltunk vissza, mikor induljunk el lefelé a lejtőn? Vagy amikor szlalomoztunk a barátainkkal a padok között, és élveztük a sebességet? Igaz, hogy ezeket az éveket már magunk mögött hagytuk, de az élményt bármikor feleleveníthetjük. Hamis gondolat, hogy ez kizárólag a fiatalok sportja. Amerikában például gyakran látni görkorcsolyával száguldozó felnőtteket, ahogyan a sarki boltba vagy éppen a munkahelyükre igyekeznek. És milyen jól teszik, hiszen kevés olyan mozgásforma létezik, ami ennyire jól formálná a lábakat és a feneket. Mivel nem kell hozzá nagy erőt kifejteni, nem is fáradunk el olyan hamar, így szinte erőlködés nélkül pereghetnek le rólunk a felesleges kilók. Hatékonyan hat az állóképességre is. Mikor már magabiztosan gurulunk, próbálkozhatunk bonyolultabb gyakorlatokkal, melyek a felsőtest izmait is igénybe veszik.

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X