Főoldal > MOZGÁS > 5 baki, amit ne kövess el edzés után

5 baki, amit ne kövess el edzés után

diétaedzésfogyókúranasssport
0

Írta: and

Sportitalok kortyolgatása Hacsak nem töltöttél hosszú órákat intenzív mozgást igénylő gyakorlatok elvégzésével, a tested nem veszített annyi elektrolitot, hogy azt cukros sportitalokkal kellene pótolnod. Tehát ha nem izzadtál végig egy brutálisan megerőltető órát, akkor inkább nyúlj az ásványvizes palack után a sportitalok helyett. Nem töltöd fel az üzemanyag raktáraidat azon nyomban Egy fárasztó edzés után […]

Sportitalok kortyolgatása

Hacsak nem töltöttél hosszú órákat intenzív mozgást igénylő gyakorlatok elvégzésével, a tested nem veszített annyi elektrolitot, hogy azt cukros sportitalokkal kellene pótolnod. Tehát ha nem izzadtál végig egy brutálisan megerőltető órát, akkor inkább nyúlj az ásványvizes palack után a sportitalok helyett.

Nem töltöd fel az üzemanyag raktáraidat azon nyomban

Egy fárasztó edzés után a tested készen áll rá, hogy újra „feltankolják”. Akár egyfajta falánkságot is érezhetsz magadon, de ezt ne vedd biztatásnak arra vonatkozóan, hogy felfalhatod az első kezed ügyébe eső, legegészségtelenebb harapnivalót, amit a szekrényben találsz. Miután befejezted a mozgást, amint lehetőséged nyílik rá, készíts egy egészséges snacket, ami újra energiával tölti fel az izmaidat, így azok fejlődését is maximalizálhatod. Egyébként ideális esetben minimum 15 percnek, maximum 2 órának lehet eltelnie az edzés és azt követő regeneráló falatok között.

Ha edzés után túlzásokba esel…

Nem jó, ha az edzőtermi látogatásaidat egyfajta „igazolásként” használod fel: egy kimerítő edzés után olyan könnyűnek tűnik magunkat egy finom sütivel jutalmazni a legjobb barátnőnk társaságában. De ha komoly fogyókúrás céljaid vannak, akkor ne tedd tönkre a taposógépen teljesített kalóriagyilkoló órát néhány percnyi egészségtelen élvezettel. Ehelyett válassz olyan ételeket, amelyek semmi kárt nem okoznak, például kapj be egy-két falat gyümölcsöt, vagy sajtot.

suticikk.jpg ()Késő este nassolgatsz

Órák óta otthon ücsörögsz, késő este van, és a napi edzés már csak egy távoli, halvány emléknek tűnik. Ne semmisítsd meg a futásból származó előnyöket azzal, hogy felfalod a zacskós chips egész tartalmát néhány perccel éjfél előtt. Inkább keress valami könnyű, de laktató harapnivalót, ami anélkül csillapítja az éhséget, hogy túl sok kalóriát vinnél be a szervezetedbe. Majszolj el egy-két szelet pulykafelvágottat, vagy kanalazz be egy doboz görög joghurtot egy kis gyümölccsel megbolondítva.

Nem alszol eleget

Ha megetted azt az egészséges késő esti nassot, itt az ideje ágyba bújni, és eleget aludni. Ez pedig nem csak a jövőbeli edzéseid miatt lényeges. Miközben alszunk, a testünk magasabb szinten termeli a növekedési hormont, amelyről sok szakértő úgy tartja, hogy ez az egyik kulcsfontosságú komponens az izomnövekedés és az izmok regenerálódása szempontjából.

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X