Főoldal > MOZGÁS > Túlsúlyos vagy? Így mozogj!

Túlsúlyos vagy? Így mozogj!

izületekmozgássporttúlsúly
0

Írta: and

Ügyelni kell a fokozatosságra, és nemcsak olyan mozgást kell választanod, amely gyorsan és hatékonyan fogyaszt, hanem olyat is, amely nem terheli túl a szívet és az ízületeket. A túl intenzív, ugrálós aerobic, a futás és a nagy súlyokkal való edzés hirtelen megterheli a mozgáshoz nem szokott, túlsúlyos szervezetet. Az alábbi mozgásokat bátran kipróbálhatod, vékonyabb leszel […]

Ügyelni kell a fokozatosságra, és nemcsak olyan mozgást kell választanod, amely gyorsan és hatékonyan fogyaszt, hanem olyat is, amely nem terheli túl a szívet és az ízületeket.

A túl intenzív, ugrálós aerobic, a futás és a nagy súlyokkal való edzés hirtelen megterheli a mozgáshoz nem szokott, túlsúlyos szervezetet. Az alábbi mozgásokat bátran kipróbálhatod, vékonyabb leszel tőlük és egészségesebb!

Aquafitness

A vízben mindenki csak 3,6%-át nyomja szárazföldi súlyának. Kisebb terhelés mellett könnyebben megy a mozgás, ugyanakkor még hatékonyabb is, mint a talajon végzett alakformáló óra. Fogyasztó hatása jelentős, a víz ellenállásának köszönhetően a gyakorlatok végzése során több energiát használ fel. Egy óra alatt akár 400-500 kalóriát is eléget. Az aquafitness gyakorlatai egyszerűek, mindenki számára könnyen elsajátíthatók. Minden izomcsoportot megmozgat, anélkül, hogy túlterhelné a szervezetet.

Callanetics

A szárazföldön végzett, alakformáló mozgásformák közül a callanetics ajánlható leginkább túlsúlyosoknak. Itt nincsenek szökdécselések, ugrálások, mivel lassú, kontrollált gyakorlatokból áll az egész óra. Alaposan megdolgoztatja a mélyizmokat, így az egyik leghatékonyabb alkatszépítő. Igaz, nem azonnal fogyaszt, de hamar szép, kidolgozott test érhető el vele. Megváltozik a test tónusa: a löttyedt alkat egyre feszesebbé válik. A kötőszövetekre jó hatással van, így a már megjelent narancsbőrt is mérsékli.

tulsuly2.jpg ()

Kerékpározás

A kerékpározás is kíméletesen fogyasztó hatású, az ízületeket nem terheli túl. Jóval kisebb terhet ró rájuk, mint a futás, mégis hatásos kardiosport. A friss levegőn végzett mozgás feltölt energiával, miközben a felhalmozódott zsíroktól is megszabadít. Ha eltalálod a megfelelő tempót, már az edzés alatt elindul a zsírégetés. Karbantartja, illetve javítja a szívet és a keringést.

Kangoo aerobic

A szórakoztató edzés kiváló zsírégető, egy óra alatt 600-750 kalóriát éget. Ez körülbelül 25%-kal több mint egy hagyományos aerobic edzés energia-felhasználása. A speciális, rugóstalpú cipő az ízületekről 70-80%-ban leveszi a terhelést. Az intenzív óra ezáltal a túlsúlyos embereknek is biztonságos mozgást nyújt, ebben a cipőben nyugodtan végigugrálhatják az egész órát. A zenére végzett koreografált lépések, szökkenések a teljes testet átmozgatják. Formálja az alakot, miközben hihetetlen módon égeti a zsírt.

Fotó: Profimedia – Red Dot

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X