Főoldal > MOZGÁS > 8 ok, hogy kipróbáld a síelést

8 ok, hogy kipróbáld a síelést

síelés
0

Írta: and

Sok ember számára már az ötlet is ijesztő, hogy télen, hidegben elhagyja a jó meleg lakást, léceket csatoljon egy kényelmetlen cipőre, majd olyan magasságba liftezzen a pályához, amihez az orvosától engedélyt kell kérni… Na, nem így kell hozzáállni! A síelés nagyon is menő, egészséges és szórakoztató is, szóval most eláruljuk, mi a legjobb benne! 1.  […]

Sok ember számára már az ötlet is ijesztő, hogy télen, hidegben elhagyja a jó meleg lakást, léceket csatoljon egy kényelmetlen cipőre, majd olyan magasságba liftezzen a pályához, amihez az orvosától engedélyt kell kérni… Na, nem így kell hozzáállni! A síelés nagyon is menő, egészséges és szórakoztató is, szóval most eláruljuk, mi a legjobb benne!

1.  Utazás

Két dologra van szükséged a síeléshez: hóra és pályára. Bár hazánk nincs túlságosan eleresztve ilyen téren, pár órányi utat igazán megér egy osztrák vagy szlovák síparadicsom. És ez a bónusz! Új helyekre jutsz el, más kultúrákat ismerhetsz meg, megkóstolhatod az igazi gőzgombócot vagy almdudlert, és ha barátokkal mész, igazán mókás maga az út is!

2. Síelni könnyű… relatíve

A síelés alapjait – a sebesség és irányítás kontrollálását – akár pár óra alatt el lehet sajátítani, és már második nap mehetsz pályán is. Ennek a sportnak nincsenek szabályai, hogy hány gyakorlási óra kell ahhoz, hogy síelőnek mondhasd magad. A lényege, hogy eljuss a hegy tetejéről a lent lévő hüttéig biztonságosan és úgy, hogy élvezed is!

3. Testnek is jó, nem csak a közérzetnek

sieles2.jpg ()Ez az évszak inkább a hibernálódáshoz köthető, mintsem hogy két vékony lécen akrobatikázz a hidegben, ugye? Pedig ennél a sportnál a kardio-vaszkuláris erőkifejtés meglepően nagy, ehhez még jön egy kis adrenalin, és ez az, amiért függővé teszi az embereket! Gondolj csak bele: gyönyörű tájakon síelsz, friss levegőn, közben megmozgatod minden izmodat is, fejleszted az egyensúly- és koordinációs képességeidet is, és formálod a popsid és a feneked!

4. Kalóriagyilkos

Bármennyire hihetetlen is, de egy óra síeléssel akár 700 kalóriát is elégethetsz, ami bizony jobb eredmény, mint egy óra kocogás!

5. Csodás panoráma

Kevés olyan fantasztikus látvány van a világon, mint egy hófödte hegyvonulat! A tudat pedig, hogy meghódítod, még szebbé teszi a látványt! Csak egy kis gyakorlás, és mehetsz akár járatlan utakon is, ahol magad lehetsz a természetben!

6. A síruha mindenkin jól mutat

Ellenétben a bikinivel, ami sok embert frusztrál, a síruhák nagyon jól tartanak és védenek is! Plusz ha igazán menő akarsz lenni, válassz valami szűkített fazonút csajos mintával!

7.  Meleg kunyhó

Álmodoztál már arról, hogy a pároddal eltöltesz egy pár estét egy hiperromantikus, gyertyafényes kunyhóban a kandalló mellet, miközben odakint óriás pelyhekben szakad a hó? Menjetek együtt síelni, és akár az osztrák akár a szlovák szomszédoknál tuti találtok ilyet, keresd chalet néven a szállásadók között! Olcsóak és nagyon hangulatosak!

8. Ismerkedj!

Bizony, a pályákon, pályaszállásokon és hüttékben nagyon könnyű barátkozni, ismerkedni. Az emberek az adrenalin és a melegítő schnaps-ok hatására nagyon közvetlenné válnak, és sok honival is találkozhatsz. Tipp: ha kezdő vagy, keress egy magyar jóképű síoktatót, a legtöbb közeli pályán könnyen találni ilyet!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X