Főoldal > MOZGÁS > Élvezd az edzést: íme 3 új mozgásforma a szuper alakért!

Élvezd az edzést: íme 3 új mozgásforma a szuper alakért!

élvezdjógamozgássport
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Úgy érzed, a nyár beköszöntével már nem látogatod olyan lelkesen az edzőtermeket, vagy kicsit ráuntál a régi, jól bevált mozgásformádra? Akkor itt az idő, hogy feldobd egy kicsit az edzéseket: próbálj ki valami újat! A Wellness Cafe most 3 […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Úgy érzed, a nyár beköszöntével már nem látogatod olyan lelkesen az edzőtermeket, vagy kicsit ráuntál a régi, jól bevált mozgásformádra? Akkor itt az idő, hogy feldobd egy kicsit az edzéseket: próbálj ki valami újat! A Wellness Cafe most 3 új mozgásformát ajánl számodra, amelyek nemcsak a szuper alak elérésében segítenek, hanem garantáltan izgalmassá és érdekessé teszik az alakformálásra szánt időt.

1. GrandUp

A GrandUp az amerikai Grand Rapid Dance Systemből eredő dance fitness irányzat, hazánkba Gyöngyösi Szilvia nemzetközi vezető instruktor hozta be, és formálta a magyar közönség számára is fogyaszthatóvá.

A GrandUp lényege, hogy célzottan mozgatja meg a problémás testrészeket úgy, hogy közben jó hangulatú bulizás zajlik a teremben. Ráadásul nem is akármilyen eredménnyel: 45 perc alatt 600 kalóriát égethetsz el. Az órák bemelegítésből, erősítésből, kardió gyakorlatokból, levezetésből és nyújtásból állnak, így a pulzus fokozatosan emelkedik a zsírégető tartományba, majd vissza.

grandup2.jpg ()A grandUP eredetisége, hogy az aerobic elvét és lendületét használja fel a táncoktatás eredményességéért. Az órák során a mozdulatok gyorsan lekövethetőek, és minden óra egy új élményt nyújt, míg végül a mozgással kapcsolatos frusztrációidnak végleg búcsút inthetsz.  

Bővebb információk: www.grandup.hu

2. Yoga Aqua

Ha odavagy a jógáért, és szívesen kombinálnád a vízisportokkal, akkor a Yoga Aqua lesz a kedvenc nyári sportod. Nem is kell más ehhez az Amerikából eredő mozgásformához, csak néhány jógapóz ismerete, no meg egy speciális szörfdeszka, amit az úgynevezett Stand Up Paddle, vagyis állva evezés során használnak. Ha most azt gondolod, hogy a mozgásforma kipróbálásához a tengerentúlra kellene utaznod, tévedsz: az állva evezést már a Balatonon is kipróbálhatod, az pedig csak rajtad áll, hogy a deszka vízre bocsátása után milyen jógapózokat szeretnél felvenni.

A balatoni Stand Up Paddle-ről több információt itt olvashatsz: www.standuppaddle.hu

Wellness Cafe tipp: a Yoga Aquát nemcsak azért érdemes kipróbálnod, mert a vízen lebegő deszkán végzett gyakorlatok végzése során egész tested átmozgatod, hanem azért is, mert javul a koordinációs készséged és az egyensúlyérzéked is.

3. Qi Gong

Biztosan te is érezted már úgy egy-egy fárasztó és stresszes nap után, hogy már semmi kedved az edzésekhez. Nos, ez megváltozhat, ha kipróbálod a Qi Gongot. Ez a mozgásforma az ősi kínai orvoslásból, a harcművészetekből és a filozófiából nyeri a gyökereit, gyakorlása során pedig a ritmikus légzés párosul egy-egy mozdulat lassú ismétlésével, miközben arra koncentrálsz, hogy testedet átjárja a Qi. Ez a szó életenergiát jelent, és arra utal, hogy nemcsak testednek, hanem lelkednek és egészségednek is jót tesz ez a mozgásforma. 

Ha kedved kaptál, hazánkban is jelentkezhetsz tanfolyamra, a következő május 19-20-án lesz Budapesten. Bővebb információt itt találsz.

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X