Főoldal > MOZGÁS > A legújabb gyakorlatok a szuperformás vádliért

A legújabb gyakorlatok a szuperformás vádliért

fitneszgyakorlat
0

Írta: and

Nem kérdés: a táncosoknak van a legszebb lábuk a világon. Méghozzá azért, mert a tré

Nem kérdés: a táncosoknak van a legszebb lábuk a világon. Méghozzá azért, mert a tréningek során azokat a mélyizom-csoportokat mozgatják meg, amiket mi, földi halandók még az edzéstervünkben is ritkán érintünk. A következő gyakorlatok segítségével viszont néhány hónap alatt olyan vádlid lehet, mint Jennifer Beals-nek a Flashdance-ben!

1. Rond de Jambe

A gyakorlatokhoz szükséged lesz egy erős, stabil székre. Állj mellé oldalasan, egyenes háttal, kinyújtott lábakkal, a lábfejeidet összezárva. A jobb kezeddel fogd meg a támlát, a bal karodat pedig nyújtsd a levegőbe, hogy meglegyen az egyensúly. Engedd a súlyod a jobb lábadra, a balt pedig emeld a levegőbe, ne túl magasra, csak hogy a lábujjaid még érinteni tudják a földet. Végezz apró, ritmikus emeléseket (előtted vannak a korlát mellett sorban álló balerinák?), majd anélkül, hogy letennéd a lábad, nyújtsd hátra, és ott folytasd a gyakorlatot. Végül ereszd le a lábad, és vedd fel a kezdő pozíciót. Ezt végezd el mindkét lábbal ötször.

2. Back Raise

Ismét egy székre lesz szükséged: állj mögé oldalazva, a lábaid legyenek kinyújtva, a lábfejek összezárva. A bal kezeddel támaszkodj a szék támlájára, a jobbat pedig nyújtsd előre az egyensúly miatt. A jobb talpad csúsztasd fel a bal térdedhez, és keresd meg az egyensúlyi pontot. Majd lassan told hátrafelé a jobb lábad, ameddig csak bírod, és tartsd meg a pózt 15 mp-ig, végül húzd vissza a lábad a bal térdedhez, és lassan ereszd le. Végezd el a gyakorlatot mindkét lábra tízszer.

vadli2.jpg ()3. Passi

A székre, ami itt a táncterem rúdját helyettesíti, ismét szükséged lesz. Állj mellé oldalirányban, a lábaid egyenesek legyenek, lábfejek egymás mellett összezárva. A bal kezeddel támaszkodj a széktámlára, a jobbat nyújtsd ki oldalra az egyensúly érdekében. A jobb talpadat, akárcsak az előző gyakorlatban, csúsztasd fel a bal lábadon egész a térdedig, aztán keresd meg az egyensúlyi pozíciót. Ezután lassan nyújtsd előre a jobb lábadat, közben ügyelj rá, hogy a tested többi része ne mozduljon, csupán a csípőd és a lábad. Egyenesen tartsd meg a jobb lábadat a levegőben 15 mp-ig, majd lassan hajlítsd vissza a talpadat a térdedhez, csúsztasd a földre, és vedd fel a kezdő pozíciót. Ezt csináld meg mindkét lábra tízszer.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X