Főoldal > MOZGÁS > A 60 másodperces zsírgyilkos

A 60 másodperces zsírgyilkos

fitneszmozgássport
0

Írta: and

Ingyenes fogyókúraprogramot indított a HáziPatika.com. A 2013-as évben teljesen új menüsorokkal k&

Ingyenes fogyókúraprogramot indított a HáziPatika.com. A 2013-as évben teljesen új menüsorokkal készülünk!

5 hét alatt 5 kilótól lehet megszabadulni – ez egy egészséges fogyási ütem, mely nem károsítja a szervezetet, és nem vezet a rettegett jojo-effektushoz. Ha újévkor te is a fejedbe vetted, hogy lefogysz, itt a remek lehetőség: a fogadalom valóra válhat!

A most következő gyakorlatokat egyhuzamban 60 másodpercen keresztül kell végezni, 3-szor ismételve a teljes kört, 20-30 másodperces szünetekkel. Így mindegyik felér akár egy gyilkos edzéssel is!

keresztezes.jpg ()Keresztezéses kitörés

Vegyél két súlyzót a kezedbe. Fordulj hasra, támaszkodj a súlyzókra a földön. Nyújtsd ki a lábaid, a bal lábaddal felül keresztezd a jobbat. Majd emeld fel a jobb karod, és nyújtsd a súlyzót olyan magasra a levegőben, amennyire csak tudod, aztán ereszd vissza, majd válts a bal karodra. Ismételd meg a fentiek szerint mindkét lábbal!

Muszklikirálynőmuszkli.jpg ()

Ismét két súlyzóra lesz szükséged. Álló helyzetben döntsd előre a felsőtested, a jobb lábad egyenes legyen, a balt pedig nyújtsd ki hátul, hogy derékszöget zárjon be a jobbal, és tartsd meg. Aztán lassan emeld fel a súlyzókat a mellkasodig, majd vissza, közben ügyelj rá, hogy a lábad hátul mindvégig nyújtva maradjon. Mindkét lábbal háromszor ismételd!

csereld.jpg ()Cseréld a súlyzót

Meglátod, miért ez a neve ennek a játéknak: vegyél a jobb kezedbe egy súlyzót, és emeld a válladhoz (a könyöködet szorítsd a mellkasodhoz oldalt). Lépj előre a jobb lábaddal, a bal térdedet pedig ereszd le hátul, de ne tedd a földre, hanem tartsd meg magad harántterpeszben. Majd nyújtott lábbal emelkedj fel zártállásba, a karjaidat nyújtsd magasra, cseréld ki a fejed fölött a súlyzókat, és érkezz a kezdő pozícióba – csak fordított módon, tehát a bal kezedben legyen a súlyzó, és a jobb lábadat nyújtsd hátra. Nem is olyan könnyű, igaz?

Elöl-hátul

elolhatul.jpg ()Megint csak két súlyzó szükséges a gyakorlathoz. Állj kisterpeszbe, a térdeidet enyhén hajlítsd be. Döntsd egy kicsit előre a mellkasod, a karjaid pedig nyújtsd ki hátrafelé. Majd nyújsd ki a térdeidet is, a karjaidat pedig behajlítva emeld a mellkasodhoz, aztán térj vissza az alaphelyzetbe. Ismételd a fentiek szerint!

lentfent.jpg ()Lent és fent

Vegyél a kezedbe két súlyzót. Fordulj hasra, és kinyújtott karral támaszkodj meg a súlyzókon, a lábaidat is összezárva nyújtsd ki hátrafelé. Aztán ugorj fel álló helyzetbe, a súlyzókat pedig hajlított könyökkel emeld a mellkasodhoz, és tartsd meg egy kicsit. Ereszd le a karod, vedd fel az alappozíciót, és ismételd a gyakorlatot a fentiek szerint.

Kígyóasszonykigyoasszony.jpg ()

Feküdj hasra kinyújtott lábakkal, a karjaid lazán a tested mellett legyenek. A gyakorlat első részében nyútjva emeld fel a lábaidat, amilyen magasra csak tudod, miközben a karjaid is nyújtsd ki magasan hátrafelé. Aztán vidd előre a karokat, támaszkodj a két tenyeredre, és emelkedj fel, miközben a súlyod a nyújtott jobb lábfejeden van, a bal térded pedig oldalirányban felhúzod a hasadig. Komplex, de nagyon ütős gyakorlat, ismételd a fentiek szerint!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X