Főoldal > MOZGÁS > Így találd meg a tökéletes edzőtermet!

Így találd meg a tökéletes edzőtermet!

edzőteremfitneszmozgássport
0

Írta: and

Megfogadtad, hogy az újévben rendszeresen fogsz edzeni? Vagy csak elégedetlen vagy az edzőteremmel, ahova most jársz? Ha

Megfogadtad, hogy az újévben rendszeresen fogsz edzeni? Vagy csak elégedetlen vagy az edzőteremmel, ahova most jársz? Ha megfogadod tippjeinket, garantáltan jó kedvvel mész majd minden egyes edzésre, és lelkesedésed nem csökken majd pár alkalom után sem.

Tájékozódj!

Ha belépsz egy edzőterembe, az első benyomásokból sok mindent leszűrhetsz. Ha kedves mosollyal fogadnak, elég időt szánnak arra, hogy mindenről tájékoztassanak, akkor érdemes körbenézned. Pluszpont, ha már a recepción találsz információkat az ott dolgozó edzőkről, oktatókról, így megnézheted, milyen végzettséggel rendelkeznek. Vizsgáld meg, milyen a kialakítása a fitneszteremnek. Lehetőleg legyen világos, tágas és szellős, hiszen te sem edzenél szívesen egy sötét, levegőtlen helyen, ugye? 

Fitneszterem csak nőknek?

Második lépésben igyekezd felmérni, milyen emberek járnak az adott helyre. Fontos, hogy edzés közben jól érezd magad, ne feszélyezzen semmi. Ezért ha férfiak előtt nem szívesen emelgetnéd a súlyokat, válassz csak nőknek való fitnesztermet! Az edzőteremről is sokat mond, hogy mennyire válogatják meg tagjaikat, illetve milyen közönséget vonzanak be.

edzoterem2.jpg ()Nézz körül alaposan!

Már első látogatáskor kérj körbevezetést! (A jobb helyeken ezt rögtön felajánlják.) Így alaposan körül tudsz nézni, még az első edzésed előtt. Mérd fel azt is, hogy mennyire forgalmas a terem. Fontos, hogy arra a napszakra időzítsd első látogatásod, amikorra a későbbiekben az edzéseket tervezed, így kapsz csak számodra pontos képet. Ha a kondizás érdekel: nézd meg, milyen és mennyi gép áll rendelkezésedre, és azokra esetleg mennyit kell várni. Ha inkább aerobikoznál, az órarendet tanulmányozd alaposan. Milyen órákat milyen időpontokban kínálnak? Követik-e az új irányzatokat? Megfelelő-e az aerobiktermek padlóborítása? Ezek mind-mind a terem színvonaláról árulkodnak.

Szauna, jacuzzi, masszázs

Az edzőterem felszereltsége, az aerobik órák sokszínűsége mellett ugyanolyan fontos, hogy milyen egyéb szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek. A személyi edzés, étkezési tanácsadás már szinte mindenhol alapszolgáltatás. De biztosan neked is jól esne egy kimerítő edzés után szaunázni vagy a jacuzziban lazítani. Ma már sok nagyobb fitneszteremben választhatsz különböző masszások és egyéb testkezelések közül. Vess egy pillantást a fitneszbárra is! Találsz-e az ízlésednek megfelelő frissítő, vitamindús italokat és könnyű snackeket?

Tisztaság

Mindezek után ne felejtsd el megnézni az öltözőket és mellékhelyiségeket! Sok edzőteremnek ugyanis ez a gyenge pontja. Az öltözők is legyenek tágasak, jól zárható szekrényekkel és megfelelő számú zuhanyzóval felszereltek. Nincs is annál rosszabb, amikor egy izzasztó edzés után még negyed órát kell várnod a zuhanyozásig. A higiénia itt kritikus: fontos, hogy a mellékhelyiségeket, zuhanyzókat mindig tisztán tartsák, hiszen rengeteg ember használja őket.

A piszkos anyagiak

Ha úgy érzed, minden elvárásodnak megfelel az adott edzőterem, érdeklődj az árakról! Milyen bérletlehetőségeket kínálnak, milyen időtartamra és mennyiért? Vannak-e kedvezmények? Ha az árak is szimpatikusak, akkor nincs más hátra: jöjjön a próbaedzés. Kérdezz rá bátran, mert a jobb helyeken van lehetőség egy ingyenes próbaalkalomra. Ez a legjobb módja annak, hogy meggyőződj róla: tényleg a számodra legjobb helyet választottad-e.

Sikeres edzőterem-vadászatot!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X