Főoldal > MOZGÁS > Motiváló wellness tippek: így tartsd meg könnyedén az újévi fogadalmad!

Motiváló wellness tippek: így tartsd meg könnyedén az újévi fogadalmad!

fitneszfogadalommozgássport
0

Írta: and

Tettél újévi fogadalmat? Arról, hogy lefogysz és fitt leszel? Ha igen, biztosan nem vagy egyedül.  Nem

Tettél újévi fogadalmat? Arról, hogy lefogysz és fitt leszel? Ha igen, biztosan nem vagy egyedül.  Nem akarjuk lerombolni a kezdeti optimizmusodat, de tudtad, hogy a fitnesz fogadalmakat átlagosan csak 17 napig tartják be? Igen, jól olvasod, ezt kutatások bizonyítják. Az alábbi tippek azonban 17 napon túl is motiválnak és hatékonyan segítik céljaid megvalósítását.

Sétára fel!

Felejtsd el a kocsit, hiszen a benzin nagyon drága, a válság még tart, a súlyod viszont a pénzeddel ellentétben gyarapodik. Ha azt hiszed, hogy a séta túlságosan könnyed mozgás, és csak kimerítő edzéssekkel érhetsz el eredményt, akkor tévedsz. A rendszeres, fürge sétával sokat tehetsz egészségedért, beleértve az alacsonyabb vérnyomást, a koleszterinszint csökkentését és a jobb közérzetet is. Tekints a sétára alternatív közlekedésként, sétálj, amikor csak lehetőséged van rá!

Gyűjts magad köré wellness társakat

A társasági tevékenységek jelentősen növelik a valószínűségét, hogy elérd a kitűzött céljaidat. Túl félénk vagy ahhoz, hogy részt vegyél egy csoportos aerobik vagy jóga órán? Vidd magaddal egy barátodat vagy egy munkatársadat! Legyen az edzés a heti rutinotok része! A tested hálás lesz érte, így te is egyre jobban érzed majd magad a bőrödben.

fogadalom2.jpg ()Ruházz be egy jó futócipőre

A megmaradt karácsonyi pénzből vegyél magadnak egy jó futócipőt, amely légáteresztő, védi a bokád és az ízületeid, viszonylag könnyű és rugalmas a talpa. Az új cipő megszerzése örömmel tölt el, csinosnak érzed magad benne, így nem fogsz többé kifogásokat keresni, mielőtt elindulnál futni. Meglátod, a céljaidat is hamarosan eléred a rendszeres tréningekkel.

Vásárolj túrabotot

Próbáld ki a nordic walking botot, mert akár 30-40%-kal is növeli a séta kalóriaégető hatását. A térdekre, a csípőre és a lábakra nehezedő hatást viszont csökkenti, így hosszútávon is védi az egészséged. Egyes kutatások még azt is bebizonyították, hogy a túrabotokkal végzett séta 20-25%-kal növeli az oxigénbevitelt, az eredmény pedig egészséges szív- és érrendszer, vékony, izmos testalkat és kevesebb stressz.

Vegyél lépésszámlálót is

Megéri lépésszámlálót venni, azok, akik lépésszámlálóval sétáltak 2000 lépéssel többet tettek meg egy nap, mint azok, akiknek a kutatás során elrejtették az eszközét, így nem tudták figyelemmel kísérni a megtett lépéseket. Hosszabb távon pedig súlycsökkentéshez és alacsonyabb vérnyomáshoz vezet. Az ebédszüneteid végén tegyél egy nagy kört az iroda körül. Ne aggódj, nem megy a munka rovására, sőt utána a gondolkodás is jobban megy majd. Magadba szívod a friss levegőt, így jobban tudsz összpontosítani a feladataidra.

Iktasd ki a stresszt

2013-ban ne csak a testi, hanem a lelki egészségedre is figyelj oda! Szentelj jelentőséget a boldogító illatoknak: gyújts aromamécseseket otthon és viseld a kedvenc parfümödet napközben. Ne vedd túl komolyan a dolgokat! A negatív erők tovább gerjesztik a stresszt. Ezzel szemben a nevetés erősíti az immunrendszert, így kevésbé leszel hajlamos a megfázásokra és a különböző megbetegedésekre is, ezenkívül a súlyodat is könnyebben tartod majd, mert elkerülöd az érzelmi evéseket.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X