Főoldal > MOZGÁS > Pillants be az edzőterembe: így őrzi fittségét Muri Enikő!

Pillants be az edzőterembe: így őrzi fittségét Muri Enikő!

fitneszszépségápolástáplálkozás
0

Írta: and

A sztárok számára sem egyszerű a tökéletes mozgásforma megtalálása, ami egyrészt topform&

A sztárok számára sem egyszerű a tökéletes mozgásforma megtalálása, ami egyrészt topformába hozza őket, másrészt pedig az idejükbe is belefér. Kylie Minogue, Coleen Rooney és a Bond-lány Gemma Arterton után Muri Enikő is a Power Plate-et választotta, és amikor a napokban elkísértük egy edzésre, azt is elmesélte, hogy miért.

„Ha egy nap 2-3 fellépésem is van, fontos, hogy tudjam tartani a tempót, illetve szeretném az utolsó dalt is ugyanolyan lendületesen előadni, mint az elsőt. Ehhez pedig megfelelő erőnlétre van szükségem, amit a Power Plate-tel el tudok érni” – mondta.

Majd hozzátette: heti háromszor igyekszik részt venni az edzéseken, ahogyan ideje engedi. Egy-egy edzés alkalmával 30 percen át végez gyakorlatokat a gépen, ami eközben vibráló felületének köszönhetően sokkal hatékonyabban mozgatja át teste minden izmát. A fel-le vibrálás az izomerőt fokozza, a jobb-bal és előre-hátra vibrálás pedig az egyensúlyt és a koordinációt javítja.

muri2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

„Vannak olyan gyakorlatok, amelyek jobban megerőltetik az embert, de csak akkor fáj, ha jól csináljuk – mondta mosolyogva Enikő. – Adri, aki felügyeli ezeket az edzéseket, velem is sokat foglalkozik. Amellett, hogy figyel arra, mit csinálok, pontosan tudja, hogy milyen területeket kell egy kicsit jobban átdolgozni”.

Enikő az edzéseken hatékonyan erősíti has-, hát- és combizmait, karjait pedig a Power Plate gépen végzett labdás gyakorlatokkal is dolgoztatja. A kitartó munka pedig meghozta gyümölcsét, ugyanis az X-Faktor felfedezettje nemcsak vékony alakját tudja megőrizni, hanem sokkal fittebbnek is érzi magát. Vajon ez a „szerelem” már örökre szól?

„Fél éve csinálom, de Karácsonykor például két hetet kihagytam: hazamentem a családomhoz Nyíregyházára, és edzések helyett inkább pihengettem, eszegettem. De attól nem tartottam, hogy az ünnepek után majd nem térek vissza edzeni, mert úgy érzem, hogy amiért az ember megdolgozik, és aminek látja az eredményét, azt nem szívesen hanyagolja el” – fejtette ki véleményét.

Enikő azt mondja, a rendszeres sport mellett számára gyakran már automatikus, hogy mikor milyen ételeket válasszon, illetve a mértékletességre is ügyel, de diétázni nem szokott. „Egyszer kipróbáltam a 90 napos diétát, de nekem nem vált be. Ennek valószínűleg az az oka, hogy nem tudok egy nap csak egyfélét enni, hanem mindenből szükségem van egy kicsire” – árulta el.

A színész-énekesnő fogyókúrák helyett abban hisz, hogy a szervezete úgyis azt fogja kívánni, amire szüksége van. „A testünk nem téved. Van, hogy napokig levest kívánok, akkor abból eszem többet. De szerintem az a legjobb, ha mindenből kerül egy kicsi a tányéromra. A kedvenc ételeim egyébként nem túl diétásak: odavagyok Anyukám rakott krumplijáért és krumplisalátájáért” – mondta.

Emellett arra is figyel, hogy a szervezetét megfelelő vitaminokkal lássa el. „A vitaminokat pótolni kell, főleg a téli influenzás időszakban. Én C-vitaminnal és immunerősítővel teszem még ellenállóbbá a szervezetemet” – mesélte.

Szüksége is van minden energiára, hiszen nemcsak énekesnőként, hanem színésznőként is színpadra lép – legközelebb január 11-én és 13-án a Madách Színházban játszik, májustól pedig a Ghost című musicalben alakítja majd a női főszereplőt.

Emellett márciusban az egyik hazai magazin szavazásán Az év énekesnője címet is elnyerheti. „Számomra már a jelölés óriási dolog. Tudom, ez kislányosan hangzik, de nekem ez most olyan, mint az Oscar, szóval lelkesen várom a díjátadót. Ha pedig a rajongók úgy szavaznak, hogy ez a díj az enyém lehet, akkor nagyon boldog leszek” – árulta el.

Ide kattintva megnézheted, Enikő hogyan edz a Power Plate-en!

Enikő szépségtrükkje

„Aki sokat sminkeli magát, mint én, annak szerintem a megfelelő arctisztítás, illetve a mindennapos tonizálás nélkülözhetetlen. Emellett a heti egyszeri arcradírozás is csodákat művel a bőrrel. Ezen kívül a hajamra is odafigyelek, mert szőkített a vége, és nagyon igénybe is van véve. Így gyakran balzsam helyett egyből pakolást teszek rá” – mondta.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X