Főoldal > MOZGÁS > 5 érv, hogy edzővel fuss

5 érv, hogy edzővel fuss

edzőfitneszfutásmozgássport
0

Írta: and

1. Külső kontrollt kapsz Akár kezdő futó vagy, akár már több száz kilométer van a futó

1. Külső kontrollt kapsz

Akár kezdő futó vagy, akár már több száz kilométer van a futócipődben, mindenképpen hasznos, ha egy szakértő edző látja a mozgásodat. Fontos megtanulni, hogy futás közben hogyan tartsd a törzsed, hogyan használd a kezed, és hogyan érjen a talpad a fölre. A helyes futótechnikával nemcsak az időeredményeden javíthatsz, de a sérülésektől, és az esetleges későbbi ízületi problémáktól is megkímélheted magad.
 
2. Közelebb lehet a vágyott cél

Ha van egy álomtávod, amit mindenképp szeretnél teljesíteni, esetleg van egy álomidőd, ami alatt szeretnél beérkezni a kedvenc futóversenyeden, akkor egy jó edző a segítségedre lehet ebben! Egy átfogó állapotfelmérés után elmondja, hogyan tudod a legoptimálisabban felhasználni az erődet, és egyénre szabott edzéstervet ír neked heti mikrociklusokra lebontva.

3. Folyamatos a motiváció

Meglátod, hogy mennyivel könnyebben teljesíted az edzésadagodat, ha áll melletted egy segítő szakember! Jó tanácsaival, állandó visszajelzéseivel gyorsabban fejlődsz, és ezek az apró sikerek folyamatos motivációt nyújtanak az edzések alkalmával.

A cikk folytatását elolvashatod a legfrissebb Wellness magazinban!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X