Főoldal > MOZGÁS > Még nincs késő, kezdj hozzá az alakformáláshoz

Még nincs késő, kezdj hozzá az alakformáláshoz

bikinialakegészségfitneszfogyásmozgássport
0

Írta:

Természetesen a heti többszöri edzés alapkövetelmény és a diétára is oda kell figyelni, de

Természetesen a heti többszöri edzés alapkövetelmény és a diétára is oda kell figyelni, de nem mindegy, hogy ezt az időszakot végigszenvedjük, vagy tudunk olyan praktikákról, amelyek segítenek elkerülni az önsanyargatást.

1. Ne hagyjuk a vércukorszintünket ingadozni

Érdekes és talán kevesen tudják, de a hirtelen ránk törő falásrohamoknak és édesség iránti olthatatlan vágynak a hátterében általában a vércukorszint csökkenése áll. Jó hír, hogy ezt tudjuk befolyásolni. A króm például egy olyan nyomelem, amely hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. Ha a vércukorszint nem ingadozik, akkor nehezebben alakul ki hirtelen éhség is.

2. Együnk napi 5-6-szor

Szintén segít a vércukorszint szinten tartásában, ha napi 5-6-szor étkezünk, ráadásul a többszöri étkezés miatt a testünket sem sokkoljuk, ezért nem kezd el raktározni, mert tudja, hogy mindig kap utánpótlást. Főleg akkor fontos a sok tápanyagbevitel, ha edzünk, mert ilyenkor több energiára van szükségünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy napi 5-6 alkalommal kell kiadósan étkezni és a nasi sem megengedett. Talán a legnehezebb, de a siker szempontjából a legfontosabb dolog a megfelelő és egészséges táplálkozás. Sokan nem tudják, de a vágyott alak eléréséhez 70%-ban a táplálkozás járul hozzá, míg a maradék 30%-ban a testedzés.

bikini2.jpg ()3. Nassoljunk fehérjeturmixot

Ha édességre vágyunk, akkor fogyasszunk fehérjeturmixot vagy gyümölcsös ízesítésű L-Carnitine-t. Az utóbbi egyébként egy aminosav peptid, ami az emberi szervezetben is megtalálható olyan természetes anyag, mely a legnagyobb kalóriatartalmú energiahordozók, a zsírok mobilizálásában segíthet.

4. Eddzünk heti 3-szor

Hetente legalább 3 alkalommal edzeni kell, és nem szabad megelégedni azzal, ha éppen csak kimelegszünk. Rendesen hajtsuk meg magunkat! A kimerítő mozgás egyébként segít a sok stresszt is levezetni.

5. Igyunk rengeteg vizet

Kortyoljunk el napi 2-3 liter vizet, ha pedig sportolunk, akkor akár 4-5 litert. Ha már nagyon unjuk a vizet, akkor szeljünk fel hajszál vékonyan egy uborkát és tegyük a kulacsunkba, üvegünkbe. Egy hihetetlen finom italt kapunk, ahogy az uborka levet enged, és minden egyes kortya vitalitással tölt fel.

Tehát összefoglalva: sportolás, napi 5-6 étkezés, L-Carnitine + króm, sok víz, amivel bombaformába kerülhetsz pár hónap alatt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X