Főoldal > MOZGÁS > 3 jógapóz, amit minden futónak ismernie kell!

3 jógapóz, amit minden futónak ismernie kell!

edzésfutásjógajógapózkilométerkocogásmozgássport
0

Írta: and

Szeretsz futni? Kényeztesd izmaidat futás után, megmutatjuk, melyik jógapózokkal tudsz hatékonyan nyú

Szeretsz futni? Kényeztesd izmaidat futás után, megmutatjuk, melyik jógapózokkal tudsz hatékonyan nyújtani!

1. Intenzív oldalnyújtás (Parsvottanasana)

Ez a póz, közismert néven piramis póz, tökéletes a térdív nyújtásához. Állj csípő szélességű terpeszbe és lépj a bal lábaddal kb. egy méternyire hátra. A bal és jobb sarkadat állítsd egy irányba, majd a bal sarkad fordítsd ki 45 fokos szögben. Emeld fel a kezeid csípőszélességben nyújtott karral felfelé, a jobb csípőd húzd annyira hátra, hogy ne legyen előrébb a balnál.

futojoga2.jpg ()A kezed hosszan indítsd el lefelé, miközben a gerincedet végig nyújtva tartod. Amennyire tudod, engedd le a karod és a felsőtested, a fejed engedd le. Tartsd a pózt 30 másodpercig, lélegezz mélyeket, majd ismételd meg a másik oldalra.

 

 

 

2. Tábortűz (Agnistambhasana)

futojoga3.jpg ()Ne hagyd, hogy a derékfájásod lassítsa le a tempód futás közben. Ez a póz nyújtja a csípőd külső részét, ezzel segítve az ülőideg fájdalom enyhítését. Ülj egy összehajtott takaró vagy törülköző szélére egyszerű törökülésben. Vidd a bal bokádat a jobb térded fölé, eközben a jobb sípcsontod maradjon a padló vonalával párhuzamosan. Engedd el a bal térded a jobb bokád irányába, a kezeddel enyhén nyomhatod lefelé a lábad, de csak óvatosan! Maradj a pózban 30 másodpercig, lélegezz mélyeket, majd ismételd meg a másik lábadat felülre téve.

3. Istennő póz (Supta Badda Konasana)

futojoga4.jpg ()Ez a póz biztosítja a leginkább a nők számára szükséges csípő és ágyék nyújtását egy hosszú futás után, de a stressz levezetésére is jó. Feküdj a hátadra. Hajlítsd be a lábaidat, a talpaidat tartsd a padlóm. Kezdd el szétnyitni a térdeidet, amennyire tudod, a talpaidat pedig illeszd össze. Ebből a helyzetből a sarkaidat annyira húzd fel, amennyire csak tudod. Az egyik kezed helyezd a szívedre, másikat a hasadra, lélegezz mélyeket és maradj a pózban 1 percig.

Fotók: Women’s Running


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X