Főoldal > MOZGÁS > Ezt csináld edzés előtt, alatt és után, hogy szép legyen a bőröd!

Ezt csináld edzés előtt, alatt és után, hogy szép legyen a bőröd!

bőrbőrápolásedzéskozmetikummozgássminksport
0

Írta: and

Azt nyilván tudod, hogy az edzés jót tesz a testednek, de ha bőröddel nem törődsz, úgy jöhetsz ki a

Azt nyilván tudod, hogy az edzés jót tesz a testednek, de ha bőröddel nem törődsz, úgy jöhetsz ki a teremből, hogy az arcod csupa pattanás és a pórusaid eltömődtek. Szerencsére van néhány tippünk, melyeket betartva, úgy sétálhatsz haza, hogy teljesen tisztának érzed magad.

Távolítsd el a sminket!

Az izzadság és a smink együtt több olajat termelnek. Amikor a pórusok kitágulnak az edzés alatt, a smink meggátolja a bőr természetes légzését és izzadását. Emiatt alakulnak ki bizonyos pattanások a bőrön. Ezek olyan vörös dudorok, melyek nincsenek begyulladva. A legpraktikusabb, ha az edzőtáskádban tartasz sminkeltávolító kendőt, hogy gyorsan és egyszerűen szabadulj meg a felesleges rétegtől! Erre akkor is érdemes figyelned, ha nem viselsz sminket. A bőröd kezelésében mindig az a legjobb, ha megelőzöd a későbbi problémákat. Az edzés előtti alapos arctisztítással megelőzheted, hogy baktériumok kerüljenek a bőrödre. 

Válaszd a megfelelő napfényvédőt!

Ha a szabadban edzel, a napfényvédő fontos, de az is, hogy a megfelelő formulát válaszd. Az olaj alapú kencék könnyen pattanásokat okozhatnak a bezárt pórusok által. Válassz egy könnyebb, lazább formulájú krémet, hogy később ne szenvedj a pattanások miatt!

Álld útját az olajos izzadságnak!

Nagyon sokan használnak hajápolási termékeket, melyek szebbé teszik a hajat, de sokkal olajosabb izzadságot eredményeznek. Ez az izzadság érintkezik az arcoddal és így sokkal zsírosabb izzadság csorog végig az arcodon, mely eltömíti a pórusaid. Ezért van a legtöbb pattanás a homlokodon. Próbáld meg az ilyen termékek használatát kerülni, amikor edzeni mész, vagy ha mégsem tudsz, próbáld meg útját állni a hajvégektől induló izzadságnak! Jól jöhet például egy fejpánt, mely magába szívja a nedvességet.

boredzes2.jpg ()

Töröld le a gépet!

Ne bízz meg másokban, hogy használat után letörölték a gépet! Baktériumok ezrei hemzsegnek az edzőtermi gépeken, és ha megérinted az arcod, már be is jutottak a bőrödbe. A legjobb, ha antibakteriális kendővel letörlöd a gép minden részét használat előtt!

Mosd meg az arcod azonnal!

Hogy a mégis bejutott baktériumokat eltávolítsd a bőrödről, az edzés után azonnal moss arcot! A legjobb, ha egy speciális arctisztító szerrel vagy kendővel csinálod.

Győzd le az irritációt!

A bekerült baktériumok irritációt okozhatnak. Használj olyan terméket, mely segít elkerülni az irritációt és azonnal visszapótolja az elveszített nedvességet a bőrödbe!

Ugorj a zuhany alá!

Az izzadt edzőcuccban való ácsorgás könnyen pattanásokhoz vezet a bőrön. Ha az izzadság sokáig a bőrödön marad, elzárja a pórusokat és meggátolja a bőröd természetes légzését. A legjobb idő a zuhanyzásra: azonnal az edzés után! Ha ez nem megoldható, töröld át a pattanásra leghajlamosabb területeket, ahol a legtöbb az izzadság: mellkas, hát, has!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X