Főoldal > MOZGÁS > Mozogj aktívan okosórával!

Mozogj aktívan okosórával!

GarminmozgásokosóraórasportVivoActive
0

Írta:

A sportos kütyürajongók egyik kedvence lehet az okosóra, amely egész nap hű társnak bizonyulhat, akár

A sportos kütyürajongók egyik kedvence lehet az okosóra, amely egész nap hű társnak bizonyulhat, akár munkába, akár sportolni indulnak. A sportórák specialistája, a Garmin nem tétlenkedett, hogy összekösse a kellemest a hasznossal: megalkotta a VivoActive okosórát, hogy bárhol és bármikor követhetővé váljon, az óratulajdonos mennyit és milyen aktívan mozog.

A nagy képernyős óra könnyen kezelhető érintőképernyőt kapott, a nagy ikonok segítenek, hogy gyorsan és könnyen megtaláld, az óra mely funkcióját szeretnéd használni. A bekapcsolás könnyű, a menürendszer átlátható és könnyen kezelhető.

Az órát futáshoz, bringázáshoz, úszáshoz, golfozáshoz és gyalogláshoz lehet használni, a beépített GPS vevő automatikusan bekapcsol, ha valamelyik sportot kiválasztjuk és mozogni kezdünk. Az óra így képes mérni a megtett távolságot, rögzíti a sebességet, az útvonalat. A rögzített adatokat könnyedén le tudjuk tölteni, hiszen a mobillal Bluetooth-on keresztül párosíthatjuk az órát, majd a Garmin Connect online felületére importálhatjuk az adatokat. Az órához tartozó pulzusmérő pántot viselve a pulzusadataink is rögzítésre kerülnek. Ha szeretnénk, a családtagjaink vagy barátaink akár élőben is követhetnek minket, miközben sportolunk, hiszen lehetőség van az élő adatátvitelre is a mobilos kapcsolaton keresztül.

garmin2.jpg ()

Ha telefonnal párosítjuk, akkor sosem maradunk le egyetlen fontos eseményről sem sportolás közben: az óra rezeg, és jelzi, ha telefonhívásunk vagy üzenetünk érkezik. 

Ha szeretnénk, hogy az okosóra ösztönözzön minket, megadhatunk egy napi mozgáscélt, mondjuk 10 ezer lépés megtételét – az óra pedig méri, hogy az adott napon ebből mennyit teljesítettünk. Azt sem hagyja, hogy lustálkodjunk, hiszen ha nem mozdulunk meg huzamosabb ideig, a VivoActive figyelmeztet, hogy ideje felpattannunk.

Arra is képes az óra, hogy az alvásunkat figyelje: éjjel viselve rögzíti, hogyan alszunk, milyen alvásperiódusaink vannak, mikor alszunk mélyen és mikor vagyunk nyugtalanok.

Az óra beltéri edzés során is használható, a beépített gyorsulásmérő segít abban, hogy az óra rögzíteni tudja például a futópadon megtett kilométereinket is.

Az óra vízálló, tehát úszni is lehet benne, a GPS pedig 10 órát is kibír, tehát akár maratont is futhatunk vele, vagy egy hosszú kerékpártúra során is viselhetjük.

Az óra kipróbálásának lehetőségét köszönjük az Extreme Digitalnak!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X