Főoldal > MOZGÁS > Űzd el a stresszt és legyen jó alakod thai box-szal!

Űzd el a stresszt és legyen jó alakod thai box-szal!

boxmozgássportthai box
0

Írta:

Csodás alakot és magabiztosságot ad a thai box

Szuper kondi és hatékony stresszűzés? A thai box ezeket garantálja, és még ennél is sokkal többet. Az egyre szélesebb körben való elterjedése nem lehet véletlen. Olvass tovább, és legyél te is e sport megszállott szerelmese. Ugye nem hitted, hogy csak pasiknak való?

Egyes források szerint ez a harcművészet már több, mint kétezer éves múltra tekint vissza. Kezdetben súlycsoportok és szabályok nélküli szabad küzdelemről szólt. A harcosok még ma is mezítláb „csapnak össze”, ám bizonyos szabályokat betartva. Lábukon bokagumit viselnek, kezükön ökölvívó kesztyűt vagy bandázst. Az erőt, a reflexeket, a koncentrációt küzdőgyakorlatokkal, valamint rúgó- és ütőzsákokkal fejlesztik. Igaz, hogy jó ideig a férfiak sportja volt ez, ám a csajok is hamar felismerték, hogy rengeteg előnnyel jár, ha ők is részt vesznek az edzéseken. És ugye az sem éppen zavaró látvány, ha olykor izmos pasik küzdelmét kell végignézned?

Szálkásít

Ha thai box-olásra adod a fejed, számolj azzal, hogy brutálisan izmos testet varázsolsz magadnak. A másfél- kétórás edzéseken nincs lazsálás. Kőkemény meló, és amikor úgy érzed, most márá tényleg egészen biztosan nem bírod tovább, gondolj a szexi, kisportolt boxolócsajokra. Garantáltan új erőre kapsz.

Bátrabbá tesz

Míg a pasik férfias energiájuk intenzívebb átélése miatt kedvelik a thai boxot, addig sok lány épp ennek hárítása miatt kezdi el a harcművészetekkel való ismerkedést. Mert ugyan kinek ne fordult már meg a fejében egy átdorbézolt, sötét éjszakán hazafelé baktatva, hogy ugyan mit tenne, ha valaki megtámadná? Mindamellett, hogy természetesen te kíséret nélkül soha nem indulsz haza, azért jó tudni, hogy a thai box-szal önvédelmi technikákat is elsajátíthatsz.

Önuralomra nevel

Robbanékony vagy, és gyakran előbb jár el a szád, mint hogy végiggondolnád a bántó megjegyzéseidet? Sok kellemetlenséged volt már szókimondó természetedből adódóan, de egész egyszerűen nem tudsz a megfelelő pillanatban csendben maradni? Képzeld, a thai box még az önfegyelemre is megtanít. Hiszen harc közben sem akkor kell támadni, amikor a legtöbb erőt érzed magadban, hanem egy jól időzített helyzetben, váratlanul beszúrni például egy bal egyenest.

Átmozgat

Az biztos, hogy egy kiadós edzés után az izomláz tested egyetlen szegletét sem fogja kímélni. Olyan hatékonyan átmozgat mindenhol, hogy te magad is elcsodálkozol majd rajta. Ha a thai box rabjává válsz, olyan gyönyörű kar-, láb- és hasizmod lesz, hogy mindenki a csodájára fog járni, és tuti, hogy egyre több csajszi csatlakozik hozzád esténként.

Feszültséglevezető

Falra mászol a főnöködtől? Már megint kavarnak a kollégák? Ugye, ilyenkor legszívesebben te is minimum rájuk borítanád az asztalt? A jólneveltséged azonban nyilván – és milyen szerencse – gátat szab ennek, de a feszültség attól még benned marad. Jó hírünk van: ha az esti edzésig sikerül eltolnod haragod kibontakozását, ott bárkit üthetsz, rúghatsz, legyőzhetsz, és valószínűleg ezt még nagyobb erőbedobással teszed, ha főnöködet képzeled az ellenfeled helyére.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X