Főoldal > MOZGÁS > Irány Rió! – Indul az 5próba Rióba programsorozat

Irány Rió! – Indul az 5próba Rióba programsorozat

evezésfutásgyaloglás. úszásmozgásolimpiaRiósport
0

Írta:

A MOB életre hívott egy 5próba eseménysorozatot, melynek egyik állomásán még idén részt vehetsz, ha szeretsz sportolni!

A program december 31-én lesz a Margitszigeten. A szervezők célja, hogy megszólítsák és bevonják azt a réteget, akik eddig nem sportoltak vagy abbahagyták a rendszeres mozgást, sőt akár egész családokat szeretnének bekapcsolni az eseménysorozatba. Emellett az aktívan sportolók is megtalálják a számukra testhez álló kihívásokat.
A fő cél, hogy minél többen kezdjenek el sportolni, és megismerjék a sport előnyös hatásait, többek között az egyéni teljesítőképesség folyamatos javulását, a stressz-oldást, a fizikai állapot és közérzet javulását, a társas és közösségi kapcsolatok építését.

A Magyar Olimpiai Bizottság 5próba Rióba szabadidősport eseménysorozat lényege : budapesti és vidéki helyszíneken szabadidősport-események keretében öt klasszikus sportágban (futás, kerékpározás, gyaloglás / nordic walking, úszás, evezés/kajak-kenu) különböző távokon lehet teljesíteni és pontokat gyűjteni.
Az eseménysorozat 10 kiemelt eseménye átnyúlik 2016-ra, a Riói Olimpia évébe, a sok értékes nyeremény mellett a program fődíja egy 2 személyes Riói Olimpiai utazás.
A megszerzett pontokat sorsjegyekre lehet beváltani, melyekből a játék időtartama alatt nyeremények kerülnek kisorsolásra. A játékban való részvételnek nem feltétele, hogy egy résztvevő mind az ötféle mozgásformában próbára tegye magát, szabadon választott, hogy hányféle tusában vesz részt, azonban aki mind az ötféle sportágban teljesített, azt plusz pontokkal jutalmazza a rendszer.
Fontos hangsúlyozni, hogy az 5próba Rióba eseménysorozata nem verseny, hanem a bevonásra és a teljesítésre koncentrál.

Ha érdekel a program, itt nevezz!

További információkat és a nevezéssel kapcsolatos tudnivalók, Facebook esemény. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X