Főoldal > MOZGÁS > Zsírégetés felsőfokon: Mire jó az L-karnitin?

Zsírégetés felsőfokon: Mire jó az L-karnitin?

aminosavdiétafogyásmozgástáplálkozászsírégetés
0

Írta:

Az L-karnitinról mindenkinek a zsírégetés jut először eszébe, ami teljesen helytálló, hiszen az egyik leghatékonyabb kiegészítő, ami a zsírégetést elősegíti.

A karnitin egy nagyon jelentős esszenciális tápanyag, amely tehát egy aminosav származék, és nem tartozik a fehérjék építőkövei közé. Mind a szív-, mind a vázizomban megtalálható. Az L-karnitin molekulák gerincét a lizin nevű aminosav képezi. Mivel a karnitin a zsírsav szállítórendszer alkotója, így a zsírokban lévő energia csak rajta keresztül használható fel, tehát a zsír energiává történő átalakításához szükséges.

Karnitin és zsírégetés

Karnitin hiányában nem tud működni a zsírsavlebontás. A zsírsavbontásnak köszönhetően energiát biztosít a szervezet számára, ezáltal fokozza az állóképességet, késlelteti a fáradtság kialakulását, segíti a szív normális működését.
Mivel a karnitin részt vesz a zsírlebontásban, ezáltal hozzájárul a magas vérzsír-szint csökkentéséhez. Ezen felül szerepe van a vér ammónium szintjének szabályozásában is.

lkarnitin2.jpg ()

A karnitin előnyei sportolók számára

Javítja az izmok oxigénellátását, megakadályozza a tejsav felhalmozódását az izmokban. Antikatabolikus hatású, védi az izomfehérjéket. Az L-karnitin gyorsítja a zsírok elégetését, ami által energia szabadul fel, tehát javít a kitartáson, a testi teljesítőképességünkön.

Nem is gondolnánk, de a testi és lelki megterhelés esetében megnő a szervezet l-karnitin szükséglete. Az L-karnitin kiegészítő bevétele javítja a maximális aerob teljesítőképességet és elősegíti a glikogén-takarékosságot a hosszan tartó, nagyobb megterhelés esetén.

Karnitin és regeneráció

További jótékony hatásai: segíti az edzések utáni regenerációt, enyhíti az izomszövet sérüléseit. Fokozza az aerob anyagcserét, növeli az aerob kapacitást. Megkíméli a glikogén raktárakat.
Megköti az anyagcsere során létrejövő savakat, ami azért nagyon fontos, mert hiány esetén a savakat a zsírszövet elraktározza, ezzel is megnehezíti számunkra az áhított fogyást!

Németh Sándor
BioTechUSA termékspecialista, táplálék-kiegészítő szakértő


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X