Főoldal > MOZGÁS > Élsportolóink titkai: így élik meg a verseny előtti kulcspillanatokat

Élsportolóink titkai: így élik meg a verseny előtti kulcspillanatokat

adidassportolósportruházatsportszer
0

Írta:

Számos külföldi élsportoló után – úgy, mint Gareth Bale, Tori Bowie, James Harden és Ana Ivanovic – hazánk sztárjai is kipróbálhatták az adidas új termékcsaládját. Az adidas Athletics kollekciót azzal a céllal fejlesztette a márka, hogy ne csak a megmérettetéseken, de már az azt megelőző órákban is az atléták segítségére legyen.

Ennek kapcsán a riói olimpián vívásban aranyérmet szerző Szász Emese és Szilágyi Áron, valamint a győri kézilabda csapat sztárja, Görbicz Anita osztotta meg a versenyek, meccsek előtti rituáléját.

Szeptember 7-én került a magyarországi adidas üzletek polcaira az adidas Athletics kollekció első darabja, az adidas Z.N.E. Hoodie, melynek fejlesztésekor az volt a cél, hogy a sportolók koncentrációját maximalizálja a versenyek előtti órákban. Három fő tulajdonsága teszi erre alkalmassá: kizár minden zajt, minimálisra csökkenti a zavaró vizuális hatásokat és maximális kényelmet biztosít.

„Sokaknak van egy sajátos rituáléja a verseny előtti percekre, vagy akár órákra, ekkor én magamba zárkózva végig szoktam gondolni, hogy egészen pontosan mit fogok csinálni. Illetve, van egy mini szertartásom is: meccsek előtt kétszer-kétszer megpaskolom a combom elől és oldalt, növelve a drukkot.” – osztja meg módszerét Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó. „Ezek a pillanatok különösen fontosak, hiszen ilyenkor csak a verseny járhat a fejemben, a páston minden nagyon gyorsan történik. Ha nincs meg a teljes koncentráció, amikor kilépek a ’színpadra’, a győzelmet kockáztatom.” – teszi hozzá.

Szilágyi Áronhoz hasonlóan Szász Emese párbajtőröző is arannyal tért haza Brazíliából. Elmondása szerint már hetekkel az olimpia előtt megkezdődött a mentális felkészülés. „Egy ekkora megmérettetés előtt muszáj félretenni minden negatív gondolatot. Közvetlenül a verseny előtt pedig a legfontosabb a közönség rezdüléseinek kizárása, én ilyenkor régebben a Tankcsapdát hívtam segítségül, mostanában pedig Ákost hallgatok. A kapucnis Z.N.E. Hoodie azért különösen jó, mert selymes védőburokként ölel körül, így nincs más, csak te, a célod és a zene.”

A csapatsportolók meccsek előtti pillanatai némileg másképp telnek. Erről Görbicz Anita kézilabdázó tud mesélni, aki ilyenkor igyekszik utoljára kijönni az öltözőből. „Ezek a percek elengedhetetlenek, mert amint belépek a csarnokba, az atmoszféra hatása alá kerülök. Minden meccs egy igazi ünnep számomra, ahol nemcsak magamnak, de a mindig támogató szurkolóinknak is győzelmet akarunk szerezni. Az ellenfelekkel való szembenézésnél jól jön a Z.N.E. tekintélyt parancsoló, letisztult, ám markáns megjelenése.”

Az adidas Z.N.E. Hoodie egy tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kizárni a külvilágot és elmerülni a saját világukban, a teljes koncentrációt erősítve.

Forrás: Procomm


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X