Főoldal > MOZGÁS > Ezek a legjobb őszi szabadtéri zsírégető sportok

Ezek a legjobb őszi szabadtéri zsírégető sportok

alakformálásbiciklizésmozásrollerezéssporttenisztúrazsírégetés
0

Írta:

Ha eddig a forróság miatt választottad a hűvös, légkondicionált edzőtermeket a szabadtéri sportok helyett, nincs többé kifogás. Az átmeneti időszakok a legkedvezőbbek a kültéri mozgás szerelmeseinek, sportold végig te is az őszt a friss levegőn.

Tenisz

Lássuk be, igen nagy önfegyelmet és alázatot kíván a legnagyobb hőségben órákig aszalódni a teniszpályán. A legnagyobb fanatikusokat természetesen ez sem tántorítja el kedvenc mozgásformájuktól, de a tenisz pont az a sport, amit a tavaszi és őszi időszakban a legideálisabb végezni. Gyönyörűen formálja a felsőtestet, de kerekebbé teszi a popsit, izmosabbá a vádlit és a combokat is. Mivel kardiómozgás, a makacsul lerakódott zsírpárnákat is kíméletlenül eltünteti.

Rollerezés

Tévedés, hogy a roller csak gyerekeknek való, hiszen nem csak a közlekedést, de az alakformálást is megkönnyítheti a felnőttek számára is. Az ősz tökéletes időszak arra, hogy leporoljuk járgányunkat, illetve beszerezzünk egyet. Nem csak időt, pénzt és rengeteg idegeskedést spórolsz meg, ha rollerre cseréled az autód, de játszi könnyedséggel formálhatod tested legkényesebb területeit (popsi, comb, vádli, kar, váll, has). Ráadásul úgy égeted a kalóriákat, hogy észre sem veszed.

25581330 - hikers with backpacks relaxing on top of a mountain and enjoying valley view

Túrázás

Az őszi erdő szépsége ámulatba ejtő, lelki nyugalmad érdekében keresd fel minél többször ebben az évszakban. Szerencsére nem csak a lelkednek, de az alakodnak is jót tesz, ha hétvégenként túracipőt húzol. Az egyenetlen talajon való séta fejleszti a törzs izmait, az emelkedők alaposan megdolgozzák a popsi, comb és vádli izomcsoportjait, míg a lejtők a comb és a lábszár elülső feléért felelősek. A kemény kardió típusú mozgásnak hála pedig nem csak izmosodsz, de szépen szálkásítod is a tested. Ráadásul a gyönyörű táj és kilátás kárpótol minden nehezebb szakaszt követően.

Biciklizés

A biciklizés népszerűsége nem véletlenül töretlen már hosszú ideje. Amellett, hogy kiváló szabadidős tevékenység, és viszonylag rövid idő alatt nagy távolságot lehet megtenni vele (a legszuperebb közlekedési eszköz, ha városnézés a program), csodás alakot varázsol. A rendszeres tekerés hatékonyan égeti a zsírt, de a has, hát, combok, popsi, vádli izomzatát is alaposan megdolgoztatja.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X