Főoldal > MOZGÁS > Ezt az 5 edzést próbáld ki idén ősszel

Ezt az 5 edzést próbáld ki idén ősszel

edzésfittarénafogyásmozgássportzsírégetés
0

Írta:

A 12. DECATHLON FittAréna széles kínálatában bemutatkoztak a legtrendibb mozgásformák

Magyarország legnépszerűbb, egyben Közép-Európa egyik legnagyobb fitnesz rendezvénye 12. alkalommal került megrendezésre. A 12. DECATHLON FittAréna 2017. október 28-án ismét egy élménydús és lendületes nappal ajándékozta meg a mozgás szerelmeseit. A BOK Csarnok 13.000 négyzetméterén 17 színpad, több mint 150 óra és stílus kínálatából lehetett válogatni. Most bemutatjuk azokat a mozgásformákat, amiket idén ősszel mindenképp érdemes kipróbálnod, hogy hatékonyabbá és érdekesebbé tedd edzéseidet.

Shadowboxer performance

Unod már a sima boxot? Nincs ok az aggodalomra, hiszen itt az új irányzat Németországból, amely újraértelmezi régi kedvenc mozgásformádat, és amelyet Borsos Péter egy német prezenter, Nicole Kühn segítségével hozott hazánkba. Az egészséges test három pillérére építkezik: erő, rugalmasság és koordináció. A Shadowboxer egy forradalmian új eszköz, a derékra csatolt öv biztosította gumikötelek ellenállást adnak az ütéseknek és a rúgásoknak. A heveder és a gumikötelek megakadályozzák a test természetellenes mozgását, ezáltal hatékonyan erősíti az izmokat és stabilizálja az egész testet.

Piloxing

Nőiesebb, de boxra épülő órára vágysz? A box, a pilates és a tánc elemeit ötvöző Piloxing órát neked találták ki! Egyedülálló módon kombinálja a box erejét és dinamikáját, a pilates célzott izomépítését és hajlékonyságát, a táncos mozdulatok pedig nemcsak rengeteg kalóriát égetnek, de igazán szórakoztatóvá is teszik az amúgy kőkemény edzést. A hatékony zsírégető és alakformáló órán javasolt a speciális, kis súllyal ellátott piloxingkesztyű használata, amellyel felturbózható az izommunka.

Gymstick

A Gymstick egy olyan súlyzórúd, amelynek végeihez két gumikötél illeszkedik. A vele végzett edzés komplex hatásait (izomtónus fokozás, erő- és állóképesség fejlesztés, gerincstabilizálás, egyensúly- és koordinációfejlesztés) az állandó kontrollnak, korrekciónak és stabilizálásnak köszönheti. A FittArénán Czégel Erika edző is kiemelte, annyival hatékonyabbak az eszközzel végzett gyakorlatok, hogy az eleinte szkeptikus férfiakat is hamar meggyőzte az edzés hatékonyságáról. Az izomlázat már az első, az izomtónusok látványos fejlődését pedig már néhány edzés után tapasztalhatod.

Funkcionális tréning

A funkcionális tréning hihetetlenül hatékony izomerősítő akkor is, ha nem használ eszközöket, csupán a saját testsúlyodat, ahogy a FittArénán többet között Molnár Miki és Borsos Peti is bemutatta. A többi edzéstől eltérően nem izoláltan edzi az egyes izmokat, hanem a teljes testet igénybe véve gyakoroltat mozdulatsorokat, egységként tekintve a testre. Kiválóan erősíti a törzs izmait, csodásan formálja az egész testet, miközben sokkal jobb állóképességet ad, mint egy normál alakformáló edzés. Nem véletlen, hogy a funkcionális tréning elemeit egyre több edzéstípusba építik bele.

Preventív gerinctréning

„Az ülés az új dohányzás!” A friss kutatások szerint az irodai dolgozóknál jelentősen nagyobb a veszélye a szív- és érrendszeri betegségeknek, a cukorbetegségnek, az elhízásnak és az idő előtti halálozásnak. Napi 8 órás munkarendet véve alapul, egy évben összesen 2016 órát (252 napos munkaév) töltenek görnyedt testhelyzetben. Ha te is ülőmunkát végzel, a preventív gerinctréninget feltétlenül érdemes beiktatni az edzéseid közé. Az erősítő és nyújtó gyakorlatok segítenek megelőzni a gerincbántalmak kialakulását, és enyhítik a már meglevő panaszokat is. A gyakorlatok edzettségi szinttől és korosztálytól függetlenül könnyen követhetőek.

Fotó: FittAréna


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X