Főoldal > MOZGÁS > Miért jó, ha személyi edzővel edzel?

Miért jó, ha személyi edzővel edzel?

alakformálásedzőteremegészségéletmódváltásfogyásmozgássportsúlyzószemélyi edzőzsírégetés
0

Írta:

Egyedül nem megy – ezt a dalt valószínűleg mindenki ismeri, és akár életmódváltásról, akár a rendszeres mozgás elkezdéséről van szó, igaz is.

Életmódot váltani és a mozgást az életünkbe beépíteni nem mindig egyszerű, nem véletlenül érdemes hozzá segítséget kérni szakemberektől. Hiszen ők azok, akik ismerik a nehézségeket, buktatókat, ösztönözni tudnak, tanítanak, segítenek a tapasztalatszerzésben, és abban is, hogy elindulhassunk a számunkra legmegfelelőbb úton.

Ha mozogni kezdünk, a legjobb, ha megelőzzük a kezdeti bénázást, és egyből szakemberhez, azaz személyi edzőhöz fordulunk segítségért. Ezzel egy csomó felesleges kört – időt, pénzt és energiát – megspórolhatunk, és a saját magunkon való kísérletezés helyett rögtön jól és hatékonyan kezdhetünk edzeni. Kiss Gergely edző, az Életmódváltók mentora fel is sorolt 10 okot, miért érdemes személyi edzővel sportolni.

1. A jó személyi edző alaposan feltérképezi, hogy aktuálisan milyen állapotban, formában vagy, megbeszéli veled az edzések megkezdése előtt, hogy mi a célod, mit szeretnél elérni, és ennek megfelelően, személyre szabja az edzésed.

2. Segít az edzés elején a bemelegítésben, valamint a végén a nyújtásban, megmutatja meg neked, mit hogy kell helyesen csinálni.

3. A személyi edző szakmailag képzett és felkészült, jól ismeri az edzőteremben található gépeket, azok helyes használatát, és más eszközöket is hatékonyan alkalmaz.

4. Ha már edzünk egy ideje, és szeretnénk változatosságot vinni a mozgásba, esetleg eddig nem értük el a célunkat – szálkásítás, fogyás, izomtömegnövelés – , akkor segítségével módosíthatunk az edzésünkön és gyorsabban, hatékonyabban érhetjük el a kitűzött eredményt.

5. Fejleszti energiaszintünket, állóképességünket, kitartásunkat.

6. Segítségével nem kell instrukciók, társaság nélkül dolgoznunk, ami már alapvetően egy szuper ösztönzés lehet.

7. Ha egészségügyi, mozgásszervi problémád van, akkor odafigyel arra, hogy a neked megfelelő edzéseket végezd, ne sérülj meg, ne legyenek fájdalmaid, és akár egy jó gyógytornásszal, vagy masszőrrel is összedolgozik érted.

8. Fontos és pontos információkkal lát el, nemcsak az edzésben, hanem az életmódváltásban is.

9. Segít, hogy ne add fel a nehezebb helyzetekben, a megfelelő trükköket alkalmazva motivál. Az edzésen csak veled foglalkozik, a figyelme pedig inspiráló, erőt ad a kitartáshoz.

10. Komoly súlyprobléma, több sikertelen fogyási, edzési kísérlet esetén mindenképp javasolt az edzői felügyelet: amellett, hogy szakértelmével odafigyel, folyamatosan ingerek érnek általa, sokkal nagyobb változatosságot kapsz, mintha egyedül, otthon próbálkoznál, és könnyebben elérheted a célod a segítségével.

A Házipatika két szerkesztője, Andi és Sanyi már hetek óta az életmódváltás rögös útján jár, kövesd őket, és csatlakozz hozzájuk! Az eddigi cikkeket itt olvashatod el róluk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X