Főoldal > MOZGÁS > Így töltődj fel egy kemény HIIT edzés után

Így töltődj fel egy kemény HIIT edzés után

edzésenergiafogyásHIITintervallum edzésmozgáspihenéssportzsírégetés
0

Írta:

Rövid idő alatt igen kedveltté váltak a HIIT, vagyis a magas intenzitású intervallumos edzések. Ilyenkor a pörgős, kemény feladatokat rövid pihenők szakítják meg.

Ha már kipróbáltad ezt a viszonylag gyors, de igencsak fárasztó edzésmódszert, akkor nem árt tudnod, hogy milyen élelmiszerekkel pótolhatod az elveszített energiát.

1. Tojás

Az egyik legjobb ennivaló edzés után, jelentős mennyiségű fehérjével és egészséges zsírsavakkal. A tojás mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyek segítenek az izomrostjaid helyreállításában. Nem mellékesen gyorsan, könnyen és változatosan készítheted el.

2. Fekete áfonya

Ízletes, teli van rostokkal, vitaminokkal, fehérjével és antioxidánsokkal. Mivel minden testmozgás bizonyos mértékű stresszt okoz a szervezetedben, így az izmok gyors helyreállításában nyújthat segítséget a fekete áfonya. Ráadásul számos módon beépítheted az étrendbe.

3. Avokádó

Magnéziumban gazdag gyümölcs, ami szintén szükséges az izmaid gyors regenerációjához. A napi kálium szükséglet hatodrészét tartalmazza, ez a folyadékegyensúly, illetve a sejtek zavartalan működésének szabályozásához kell. Az avokádó remek C-, K- és B6-vitamin forrása, amik segíthetnek a gyulladáscsökkentésben.

Toast with avocado and egg on rustic wooden background

4. Leveles zöldségek

Sok fajtája közkedvelt, talán a kelkáposzta, a spenót és a rukkola ezek közül a legismertebb. Elsősorban az antioxidáns tartalmuk fontos, ezzel segítenek a szabad gyökök számának minimalizálásában. Emellett teli vannak rostokkal, ásványi anyagokkal és alig tartalmaznak kalóriát. Villámgyorsan készülhet belőlük smoothie turmix.

5. Fehérjepor

Nem mindig egyszerű a testedet minőségi fehérjéhez juttatni. Ebben segíthetnek a fehérjeporok, amelyek kényelmes és gyors megoldást jelentenek. Pár perc alatt megihatod a belőlük készített italt, de figyelj arra, hogy lehetőség szerint alacsony legyen a cukortartalmuk.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X