Főoldal > MOZGÁS > Fehérjeturmix helyett – a legjobb proteindús italok edzés utánra 

Fehérjeturmix helyett – a legjobb proteindús italok edzés utánra 

fehérjefehérjeportáplálék-kiegészítőtáplálékkiegészítőtáplálékkiegészítőkturmixvitamin
0

Írta:

Szeretnéd tudatosan építeni izmaidat, de kifogytál a proteinporból, vagy egyszerűen csak nem szívesen fogyasztasz mesterséges táplálékkiegészítőket? Akkor ezeket az alternatív, fehérjében dús, természetes összetevőkből álló turmixokat mindenképpen érdemes egy-egy edzést követően felhörpintened.

Spenótos-chia magos turmix

Áztass be egy evőkanál chia magot fél dl mandulatejbe. Adj hozzá egy marék spenótot, egy kivit, fél banánt és 2 dl vizet, és turmixold össze az egészet. Edzés után nem csak kiváló éhségűző, de izmaidat is táplálja, hogy minél gyorsabban tónusosabb, formásabb alak legyen a sok fárasztó edzés jutalma.

Kókuszos-joghurtos finomság

Egy egész banánhoz adj egy darabka kókuszt vagy egy evőkanál kókuszreszeléket, 1 dl kókusztejet és ugyanennyi görög joghurtot. Dobd a hozzávalókat a turmixba, és élvezd az ízek harmóniáját. Ha hígabb italra vágysz, öntsd fel egy kis ásványvízzel.

Izomnövelő zöld turmix

A zöld turmixok összetevői bátran variálhatóak, a zöld színű növények mindegyike ugyanis kiváló antioxidáns. A külsőre és az egészségre egyaránt jótékonyan hatnak. Egy marék fodros kelt és ugyanennyi diót adj 10 dkg szőlőhöz, majd az egészhez önts ízlés szerint annyi ásványvizet, amilyen állagú italra vágysz. Turmixold össze, és fogyaszd rendszeresen ezt a csodaitalt, de edzések után mindenképp legyen kéznél egy-egy palackkal.

Green smoothie with banana and fresh kale

Mandulás proteinital

Két evőkanál mandulavajat keverj össze 1 dl mandulatejjel, egy evőkanál szezámmaggal, majd adj az egészhez egy darab kockákra vágott almát. Turmixold össze a hozzávalókat, és vidd magaddal, hogy edzés után ezt az isteni, fehérjében gazdag italt kortyolgathasd, tudatosan építve izomzatodat.

Almás-zabpelyhes csodaturmix

Egy almát keverj össze ugyanannyi zabpehellyel, egy csipet fahéjjal, és 2 dl rizstejjel. Dobd bele a turmixba, és kényeztesd ezzel az isteni itallal ízlelőbimbóidat és izmaidat egyaránt egy-egy kiadós, izzasztó edzés után.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X