Főoldal > MOZGÁS > Az 5 legjobb kardió-planking variáció a kockahasért

Az 5 legjobb kardió-planking variáció a kockahasért

edzéshasizomkalóriakockás hasplank
0

Írta:

Ha szeretnéd tónusosabbá tenni a kar- és a hasizmodat, akkor a planking az egyik leghatékonyabb gyakorlat számodra. De ha nem csak az erősítés a fontos, hanem a fogyás is, kardiózással is érdemes plusz kalóriákat égetned. Próbáld ki a következő mozdulatsorokat, amelyek a két edzésformát ötvözik, így maximalizálhatod a zsírégető hatást!

1. Terpesz-zár

Kezdj hagyományos planking pozícióban, összezárt lábakkal. Tartsd stabilan a felsőtestedet, a hasizmodat feszítsd meg. Továbbra is a két tenyereden támaszkodva, a két lábaddal ugorj terpeszbe, majd vissza alaphelyzetbe. Edzettségi szintednek megfelelően ismételd az ugrásokat.

2. Hegymászó

Az alaphelyzet az eredeti planking póz, a tenyereid legyenek a vállad vonalában, a testsúlyodat helyezd a lábujjaidra. Feszítsd meg a gerincoszlopodat, és húzd fel a jobb térdedet a mellkasodhoz, a lábfejed maradjon a levegőben, majd térj vissza a kiinduló pozícióba. Ezután ugyanez következik a bal lábaddal. Váltott lábbal, tempósan ismételd, kicsit olyan érzés lesz, mintha planking közben futnál.

32105406 - exercising fitness woman doing exercises in nature. girl doing mountain climbers exercise training outside in amazing landscape on iceland. fit female asian caucasian athlete sport model .

3. Felugrás

A kiindulás újra az alap planking: lábaid összezárva, a felsőtested stabilan tartva, a hasizmod megfeszítve. Fontos, hogy a derekad ne engedd lesüllyedni. A súlypontod legyen a kezeiden, koncentrálj a gerincedre és a köldöködre. A hasizmoddal húzd fel a csípődet és a fenekedet, miközben egyenesen tartod a lábaidat és előre ugrasz olyan pózba, mintha csak állásból lehajoltál volna nyújtott lábakkal. Ezután ugorj vissza eredeti helyzetbe. Ismételd, amennyiszer csak tudod.

4. Béka

Kezdj a már ismert alaphelyzetben. Ugorj előre úgy, hogy a lábaid kívülről kerüljenek a kezed mellé, mély guggolásban, mint ahogy egy béka ül. A tenyered maradjon a padlón, majd ugorj vissza a kezdő pózba. Ameddig bírod, ismételd.

5. Nyuszi-hopp

Kiindulási helyzet a planking, összezárt lábakkal. Feszítsd meg a hasizmodat, és összezárt, felhúzott lábakkal ugorj előre jobbra, a törzsedet jobbra csavarva, a térdedet is fordítsd a jobb könyököd felé. Ugorj vissza az eredeti pózba, majd ismételd meg ugyanezt balra. Legalább 20 ismétlést végezz el váltakozó oldalakkal.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

turmixzsírégetés

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Írta:
10 napja 0

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

Kövess Facebook-on!
X