Főoldal > MOZGÁS > Hogyan tisztíthatod le a jógamatracod?

Hogyan tisztíthatod le a jógamatracod?

jógajógamatracjógaszőnyegtakarítás
0

Írta:

Ahogy nem kérdés, hogy az edzőruhádat kimosod használat után, úgy a jógaszőnyeget sem árt kitisztítani időnként. Segítünk, hogy csináld!

Ne akadályozza a jóga nyugtató hatását a gondolat, hogy nem tiszta a szőnyeg, amelyen a gyakorlatokat végzed. A por és izzadság egy alapos áttörléssel eltüntethető a jógamatracról, és van néhány olyan jógaszőnyeg is, amit mosógépbe is be lehet dobni időnként.

Milyen gyakran tisztítsd?

Függ a jógamatrac használatának gyakoriságától is, mikor tisztítsd, de intenzív használat esetén hetente érdemes alaposan áttörölni. Ha sokat izzadsz, ennél gyakrabban is jó, ha megtisztítod.

Mivel tisztítsd?

Vannak kifejezetten jógamatracra való tisztító sprayk, de a házilag kevert, néhány csepp mosogatószer és 2 csésze meleg víz elegye is nagyon hatékony. Töltsd ezt szórófejes flakonba, majd fújd a matracra, és töröld át egy ronggyal. Ezután tiszta, nedves ruhával is töröld át. Ha teljesen megszáradt, fordítsd meg, és a másik oldalát is mosd le ugyanígy. Ha száraz és tiszta mindkét oldal, feltekerheted.

Ha durvább szennyeződés van a szőnyegen a jógázás után, esetleg szagos, akkor langyos, szappanos vízbe merítve mosd ki kézzel, majd hagyd alaposan megszáradni. Vannak mosógépkompatibilis matracok is, ezeket kímélő programon lehet kimosni.

Tippek, hogy sokáig tudd használni a jógamatracod

  • Tartsd távol a közvetlen napfénytől, hogy ne fakuljon és száradjon ki.
  • Kerüld az erős tisztítószereket, gumiszőnyeg esetén pedig az illóolajat tartalmazó tisztítókat is.
  • Jóga előtt ne használj közvetlen testápolót, krémeket, mert beleivódhatnak a matracba is.
  • Ha nagyon szagos a matrac, segíthet a szódabikarbónás bedörzsölés. 15-30 perc után porszívózd ki belőle a szódabikarbónát, majd mosd át a matracot.

(VIA)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X